Entreprenører: Slår seg sammen og skaper betydelig aktør med vekstplaner

HRL Entreprenør og Amundsen Graf, med base i Grenland, fusjonerer og etablerer nye HRL Entreprenør. Det nye selskapet vil bli det største lokalt eide entreprenørselskapet i Vestfold-Telemark. 
SKAPER STOR AKTØR: Frederic Kristoffersen (f.v.), Petter Øygarden, Frode Antonsen og Roger Dreyer - utenfor hovedkontoret Vipeveien 43 i Porsgrunn.
SKAPER STOR AKTØR: Frederic Kristoffersen (f.v.), Petter Øygarden, Frode Antonsen og Roger Dreyer - utenfor hovedkontoret Vipeveien 43 i Porsgrunn.

Nye HRL Entreprenør vil ha ca. 150 ansatte, hvorav ca. 10 prosent er lærlinger. Selskapene hadde i fjor en samlet omsetning på om lag 700 millioner kroner. 

– Vi får nå et solid eierskap og samlet masse erfaring i et selskap. Nå rigger vi oss for ytterligere vekst i årene fremover, sier Petter Øygarden, i en pressemelding.

Petter Øygarden, med base i Grenland, er kjent som investor og eiendomsutvikler på Østlandet gjennom de siste 30 år. Han har gjennom sine engasjement og selskaper stått for bygging av over tusen leiligheter og vel 120.000 kvadratmeter næringsbygg i Telemark siden midten av 90-tallet.

Startet dialog i høst

– Høsten 2022 startet eierne og ledelsen i HRL Entreprenør og Amundsen Graf dialog om samarbeid. Vi fant raskt tonen, og så at selskapene hadde felles ambisjoner om vekst og økt lønnsomhet, sier Frederic Kristoffersen, konserndirektør og partner i Pancom, i pressemeldingen. 

Frederic Kristoffersen har sammen med Petter Øygarden vært pådrivere for å få på plass fusjonen mellom HRL Entreprenør og Amundsen Graf. Frederic Kristoffersen har vært sentral i etablering og utvikling av Pancom konsernet, som i dag har virksomheter innenfor bolig- og næringseiendom, produksjon og servicetjenester rettet mot bygg og eiendom. 

Mål om milliardomsetning

Eierne bak HRL Entreprenør AS og Amundsen Graf legger de respektive selskapene inn i et nytt holdingsselskap TVE Finans, som vil eie det fusjonerte selskapet HRL Entreprenør med 100 prosent .

Selskapene har i dag virksomhet i Telemark, Vestfold og Viken, og har ambisjoner om vekst både i disse markedene og i nærliggende fylker. Med utgangspunkt i det fusjonerte selskapets hovedkontor i Porsgrunn, er målet å runde en omsetning på 1 milliard kroner i løpet av de nærmeste årene. 

– Vi skal ha fokus på prosjekter i vårt primærområde Telemark og Vestfold, men også i Viken og andre geografiske områder hvor vi ser muligheter fremover, sier daglig leder Frode Antonsen i TVE Finans. 

Han blir også styreleder i HRL Entreprenør. Det er et ønske fra eierne at medarbeidere som ønsker det skal kunne bli medeiere i det nye selskapet over tid. 

Venter vekst i markedet

Til tross for de utfordringene man ser i markedet nå, har aktørene bak tro på vekst i årene fremover for både næringsbygg, store boligprosjekter, småhusbebyggelse, samt vedlikehold og renovering av offentlig og privat eiendom. 

Det nye selskapet vil ha en samlet ordretilgang på cirka 2500 millioner kroner innenfor de ovennevnte segmentene. 

– Med tanke på kompetanse og markedsposisjoner utfyller HRL Entreprenør og Amundsen Graf hverandre på en god måte. Fusjonen skaper et sterkt og ledende lokalt entreprenørselskap, sier Roger Dreyer, som blir adm. direktør i HRL Entreprenør, ifølge meldingen.

Han har hatt samme rolle i Amundsen Graf AS frem til sammenslåingen.

Selskapet har i tillegg bygge- rettigheter og en sterk posisjon i en rekke prosjekter i regionen. HRL Entreprenør vil bestå av tre divisjoner, entreprenør, næring og småhus, og på sikt er planen å legge til byggfornyelse som en fjerde.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo