Bane Nor Eiendom og Relog velger Compass Group som Campus Kristiansund-leverandør

En viktig brikke har falt på plass for byutviklingsprosjeket Campus Kristiansund. Bane Nor Eiendom og Reitan/Relog står bak.
ÅPNER I 2014: Byggingen av Campus Kristiansund er i gang. | Foto: Devoldholmen Utvikling
ÅPNER I 2014: Byggingen av Campus Kristiansund er i gang. | Foto: Devoldholmen Utvikling

Mat- og serviceleverandøren Compass Group Norge skal levere Facility Management-tjenester og personalrestaurant til Campus Kristiansund for 160 millioner over fem år, med opsjon på ytterligere fem år.

Dermed er en ny og viktig brikke på plass for å skape en attraktiv campus på Nordvestlandet, skriver Bane Nor Eiendom i en pressemelding.

Leveransen inkluderer personalrestaurant, resepsjonstjenester, konferansesenter, renhold, samt kaffebar og kveldsrestaurant som også retter seg mot eksterne brukere i byen.

– Vi er stolte over å få denne muligheten til å levere FM-tjenester ved Campus Kristiansund. Dette flotte signalbygget for forsking, utdanning og innovasjon blir et samlingspunkt for hele byen, og en viktig milepæl for videre vekst i regionen, sier Growth and Retention Director Jan Olav Mathiassen i Compass Group Norge.

Byutviklingsprosjekt

Etableringen av Campus Kristiansund blir et viktig byutviklingsprosjekt som vil revitalisere den sentrale bydelen rundt Devoldholmen. 

Campus Kristiansund er et felles miljø for utdanning, forskning og innovasjon, midt i sentrum av Kristiansund og med havet som nærmeste nabo.

Første byggetrinn på om lag 17.000 kvadratmeter pluss kjeller står ferdig høsten 2024 og inneholder høgskole- og forskningsmiljø, fagskole, simulatorer og laber, private virksomheter, konferanseavdeling, fylkeskommunale funksjoner, kollektivknutepunkt med mer.

Byggherre er Devoldholmen Utvikling, som eies av Bane Nor Eiendom og Reitan/Relog.

Tre byggetrinn

Totalt tre byggetrinn er planlagt, og byggetrinn to er under utvikling parallelt med at trinn en bygge.s 

Bane Nor Eiendom har flere planer i området. Selskapet meldte i forbindelse med at statsminister Jonas Gahr Støre i februar la ned grunnsteinen at byggetrinn 1 er så godt som fylt opp, og byggetrinn to og tre vil utvikles til campusrelaterte areal, attraktive kontorer, handel, servering og hotell. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo