Bane Nor med nytt oppkjøp i Kongsvinger - vurderer større utbygging

Bane Nor Eiendom har kjøpt den siste eiendommen på stasjonsområdet i Kongsvinger. Nå blir eiendommen en del av en større utbygging i området. 
REHABILITERING: Bane Nor har kjøpt den siste tomta ved stasjonsområdet på Kongsvinger. Nå vurderer de større rehabilitering av området. | Foto: LPO Arkitekter
REHABILITERING: Bane Nor har kjøpt den siste tomta ved stasjonsområdet på Kongsvinger. Nå vurderer de større rehabilitering av området. | Foto: LPO Arkitekter

Det er lokalavisen Mitt Kongsvinger som skriver om planene til Bane Nor på stasjonsområdet i byen. I desember ble det kjent at eiendomsselskapet skal bygge nye kontorer til Statistisk Sentralbyrå (SSB) ved stasjonen. Ifølge lokalavisen er dette startskuddet for en større utvikling av stasjonsområdet i Kongsvinger.

Nylig kjøpte Bane Nor Eiendom det som omtales som den siste tomta ved jernbanestasjonen for 10,2 millioner kroner, og dermed eier de så å si alle eiendommene ved stasjonen. 

– Vi kjøpte Glommengata 12 for at vi skulle få kontroll på eiendommen, slik at vi kan utvikle hele området, sier prosjektsjef Odd Arne Lian i Bane Nor Eiendom til Mitt Kongsvinger.

I tillegg til nytt kontorbygg for SSB, vurderer de et nytt hotellbygg i samme område, men har foreløpig ingen konkrete planer om dette.

– Vi har noen løse tråder og tanker om et hotell, men foreløpig er det ikke noe konkret jeg kan fortelle om det, sier han.

Planen er at SSB skal flytte inn i sine nye lokaler på sommeren i 2025, ifølge Mitt Kongsvinger. 


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også