Porsgrunn Utvikling og Pancom Property går sammen om grønn næringspark

Det er planer om å bygge ut en næringspark i Porsgrunn med potensial på inntil 30.000 kvadratmeter næringsarealer.
SKAL UTVIKLE NÆRINGSPARK: Fra venstre, Gjermund Langslet (prosjektleder, Porsgrunn Utvikling), Frederic Kristoffersen (administrerende direktør Pancom), Skulle Wærstad (daglig leder Porsgrunn Utvikling AS), Hotti Dang Ho (administrerende direktør Pancom Property AS) | Foto: Pancom Property
SKAL UTVIKLE NÆRINGSPARK: Fra venstre, Gjermund Langslet (prosjektleder, Porsgrunn Utvikling), Frederic Kristoffersen (administrerende direktør Pancom), Skulle Wærstad (daglig leder Porsgrunn Utvikling AS), Hotti Dang Ho (administrerende direktør Pancom Property AS) | Foto: Pancom Property

Moheim Næringspark skal utvikles til å bli et attraktivt handels- og opplevelsesområde, skriver Pancom Propertyi en pressemelding. Bærekraft og grønn innovasjon er sentrale verdier i områdeutviklingen. 

Ifølge meldingen har Porsgrunn Utvikling (PU) og Pancom Property etablert et felles utviklingsselskap for næringsparken, som ligger sentralt i forhold til Porsgrunn sentrum og E18.

– Vi har i løpet av 2022 gjort vurderinger og sonderinger for å finne en partner for utviklingen av eiendommene på Moheim. Valget falt på Pancom Property. Sammen skal vi utvikle PUs eiendommer på Moheim og Pancoms eiendommer på Enger, sier daglig leder Skule Wærstad i Porsgrunn Utvikling.

Moheim Næringspark AS blir eid 50/50 av Porsgrunn Utvikling og Pancom Property. Begge parter gjennomfører interne prosesser for å legge til rette for etablering av utviklingsselskapet. Stiftelsen av Moheim Næringspark AS er planlagt våren 2023.

– Naturlig nok legges gjeldende reguleringsplaner til grunn for utviklingen, forklarer konserndirektør i Pancom, Frederic Kristoffersen. 

– I praksis betyr det at tomta på Enger bygges ut med utgangspunkt i planene som foreligger for et nytt kontorbygg. Eiendommene på Moheim skal utvikles til å styrke Moheim som knutepunkt og et sentralt område for næringsvirksomhet. Vi har planer om å føre opp et signalbygg, og i området ser vi for oss en kombinasjon av kontorvirksomhet, storhandel, lett industri og lagervirksomhet. Vår satsing vil komplettere Moheim som sentralt handelsområde, sier Kristoffersen.

Målet er at nybyggene skal miljøsertifiseres og får miljøkvaliteter som bidrar til å oppfylle FNs bærekraftsmål.

– Utbyggingen av eiendommene blir gjennomført i flere byggetrinn med fortløpende igangsetting, sier Wærstad. 

– Framdriften styres ut fra kommersiell gjennomførbarhet for hvert enkelt prosjekt. Vi forventer at det første prosjektet blir igangsatt i løpet av 2023. Hovedmålsettingen er at eiendommene er ferdig utbygd i løpet av fem til syv år. Moheim har et utviklingspotensial for 25.000-30.000 kvadratmeter næringsarealer, sier han. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo