130 spesialister møtte på tidenes første proptech-dugnad

– Proptech-dugnaden er et fantastisk eksempel på hva ny teknologi kan bidra med i eksisterende bygg, sier leder for Malling & Co Technology, Robert Skramstad.
PROPTECH: Malling & Co Technology, Robert Skramstad har vært på dugnad på Norsk Maritimt Museum. | Foto: Fabian Skalleberg Nilsen
PROPTECH: Malling & Co Technology, Robert Skramstad har vært på dugnad på Norsk Maritimt Museum. | Foto: Fabian Skalleberg Nilsen

Over 130 bygg- og teknologispesialister stilte i midten av juni gratis opp da tidenes første proptech-dugnad ble arrangert på Norsk Maritimt Museum, skriver Malling & Co på sin blogg.

Martin McGloin i Airthings og Tommy Hagenes i Energy Control stod bak initiativet, hvor målet var å få museet, et bygg fra 1950-tallet, inn i 2023.

– Proptech-dugnaden er et fantastisk eksempel på hva ny teknologi kan bidra med i eksisterende bygg. Den dokumenterer også hvordan vi allerede jobber med en rekke av våre kunder, sier leder for Malling & Co Technology, Robert Skramstad, på bloggen.

Malling & Co Technology er eiendomshuset Mallings kompetansesenter for digitalisering, digitalstrategi, smartbygg og avanserte tekniske anlegg. 

– Mye av det som ble vist på dugnaden handler om det praktiske rundt eiendomsdrift, men det finnes også ny teknologi som letter papirarbeidet for de som sitter på kontoret, sier Skramstad. 

Han forteller at mange eiendomsaktører etterhvert har omfavnet ny eiendomsteknologi og at stadig flere nå tar i bruk både teknologi og nye løsningene.

– Disse aktørene er jeg ikke bekymret for. Det er de selskapene som enda ikke har oppdaget mulighetene teknologien representerer som bekymrer meg. Dersom de ikke tar dette inn over seg kommer de til å bli akterutseilt og få skikkelige problemer, sier Skramstad. 

Dugnaden i juni er første del av en totrinnsrakett. Første del handler om å samle innsikt. 

– Det som er så flott med dugnaden er at mange aktører, både teknologiaktører og mer tradisjonelle kompetansemiljøer, møtes på ett og samme sted. Det kan legge grunnlaget for nye samarbeid og nye løsninger som man tidligere ikke har tenkt på. Dette var noe av årsaken til at vi syntes det var viktig å være til stede, sier Skramstad. 

Neste trinn av dugnaden er å bruke den innhentede informasjonen til å virkelig ta stegene og gjøre museet til et smartere bygg. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo