Recreate i mål med forlengelse av lån og JV-etablering

Partnerskapet med Xania fører til at Recreate danner selskapet RCR Property Group. Nå har de fått forlenget banklån til fjerde kvartal 2026 for eiendommene som partnerne har i joint venture-selskapet.
I BOKS: Recreates Emil Eriksrød kan smile over en tre år lang forlengelse av lån tilknyttet porteføljen i det nye joint venture-selskapet RCR Property Group. | Foto: Torunn Stavran Johansen, Recreate
I BOKS: Recreates Emil Eriksrød kan smile over en tre år lang forlengelse av lån tilknyttet porteføljen i det nye joint venture-selskapet RCR Property Group. | Foto: Torunn Stavran Johansen, Recreate

Drøye seks måneder etter at Recreate først meldte om avtalen om å etablere et joint venture med Xania Group, melder førstnevnte at de to nå har kommet helt i mål med dette.

«I dag er partene glade for å kunngjøre at gjennomføring av transaksjonen er fullført og relevante kreditorgodkjenninger er innhentet. Som en del av denne prosessen har de viktigste kredittfasilitetene i porteføljen til felleskontrollert virksomhet blitt utvidet til 4. kvartal 2026», skriver Recreate i en børsmelding tirsdag.

– Vårt partnerskap med Xania gir oss nødvendig likviditet og en styrket finansiell plattform som gjør at vi kan navigere konsernet gjennom en utfordrende markedssyklus, sier Emil Eriksrød, administrerende direktør i Recreate. via meldingen.

Spisser strategien

Ledelsen i Xania uttaler i den samme børsmeldingen at de er begeistret for muligheten til å samarbeide med Recreate om å etablere RCR Property Group.

– Den unike kunnskapen og kompetansen til menneskene i Recreate, kombinert med Xanias dedikasjon til langsiktige investeringer, skaper et attraktivt grunnlag for fremtidig verdiskaping, sier Pål Sørvang Winter, administrerende direktør i Xania.

Ved nyttår hadde Recreate 2,78 milliarder kroner i gjeld og finansielle forpliktelser. 1,95 milliarder av dette ble da opplyst å forfalle i oktober.

– Gjennom vårt felleseide selskap RCR Property Group AS skal vi rendyrke vår strategi om å være en eiendomsutvikler med geografisk forankring i utvalgte områder i Vestfold og Telemark. Mens vårt kjernefokus vil være på eiendomsutvikling, vil vi fortsette å sikre god drift av eiendommene i prosjektfasen for å optimalisere verdiene, ser Eriksrød videre i tirsdagens børsmelding.

Flere eiendommer i JV-et

Recreate melder samtidig at før etableringen av den felleskontrollerte virksomheten ble fullført, ble selskapene enige om visse endringer i avtalen.

Dette har ført til at RCR Property Group eier de tidligere tenkte eiendommene, Arkaden, Nedre Hjellegate 11, Henrik Ibsens gate 6, Hesselberg gate 4 og Kongens gate 20 – og nå også eiendommene i Kjelleveien 21 (tre bygninger) og 50 prosent av Dokkvegen 20 – i tillegg til Xanias bidrag, som er eiendommer og kontanter til fellesforetaket.

Recreate meldte 14. mars at selskapet gjennom et nystiftet selskap RCR Skien hadde inngått en avtale med XG Eiendom AS (Xania) om en felles satsing på eiendomsutvikling i Skien sentrum.

– Med dette grepet vil soliditeten i denne porteføljen styrkes betydelig samtidig som vi har en solid kontantbeholdning til å utvikle disse prosjektene videre, uttalte Recreate-sjef Emil Eriksrød i mars.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo