Veidekke ser muligheter i et svakere marked

Konsernsjef Jimmy Bengtsson rapporterer om økt omsetning og bedrede resultater både generelt og for den norske byggevirksomheten. Han er beredt til å utnytte mulighetene som nå oppstår i markedet.
SER MULIGHETER: Konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke | Foto: Veidekke ASA
SER MULIGHETER: Konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke | Foto: Veidekke ASA

Veidekke melder om en samlet omsetning på 10,4 milliarder kroner i tredje kvartal i år, en økning på 9 prosent fra 9,6 milliarder kroner i tredje kvartal 2022. Det var Bygg Norge, Bygg Sverige og Infrastruktur Sverige som sto for økningen.

Aktivitetsøkningen ga økt nominelt resultat for konsernet, og resultatet før skatt var 601 millioner kroner, mot 545 millioner kroner i samme periode i fjor. Den samlede resultatmarginen var 5,8 prosent, mot 5,7 prosent i tredje kvartal 2022.

Sjefen ser muligheter i svakt marked

– Veidekke har opprettholdt stabil lønnsomhet på tross av stadig mer krevende markedsforhold og økte både omsetning og resultat i tredje kvartal, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i rapporten.

– Økte renter og fortsatt høye materialkostnader gjør at kundene er mer avventende, og at det tar lengre tid å få i gang prosjekter. Vi har god forutsigbarhet over aktivitetene for de neste 12 månedene, men forventer at markedsforholdene vil påvirke omsetningen mot slutten av 2024. Likevel ligger det muligheter også i et svakere marked, og de er vi beredt på å utnytte, sier Bengtsson.

Resultatfremgang for bygg i Norge

Den norske byggevirksomheten omsatte for 3,7 milliarder kroner i tredje kvartal 2023, mot 3,1 milliarder kroner i tredje kvartal 2022. Det var hovedsakelig i enheter på det sentrale Østlandet og i Trøndelag som økte omsetningen.

Resultatet før skatt for byggevirksomheten i Norge var 165 millioner kroner, mot 123 millioner kroner i tredje kvartal i fjor. Resultatmarginen for kvartalet var 4,5 prosent, mot 4,0 prosent i tredje kvartal 2022. 

Økt aktivitet ga resultatfremgang i kvartalet. Det var god lønnsomhet i store deler av virksomheten. Ordreinngangen i tredje kvartal utgjorde 2,4 milliarder kroner, mot 3,6 milliarder kroner i tredje kvartal 2022.

Du finner børsmelding, rapport og presentasjon her

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo