Hytteomsetningen stuper – laveste tall på 10 år

Vi må helt tilbake til 2013 for å finne samme lave omsetningsnivå på hytter, melder DNB Eiendom. Samtidig faller prisene.
OPPLEVER TREGT HYTTEMARKED: Sjef for hyttesegmentet i DNB Eiendom, Tone C. Krange | Foto: DNB Eiendom
OPPLEVER TREGT HYTTEMARKED: Sjef for hyttesegmentet i DNB Eiendom, Tone C. Krange | Foto: DNB Eiendom

– Prisene har falt og det tar lengere tid å få solgt, men vi må huske at vi kommer fra en periode med kraftig prisvekst og rekordlav omsetningstid. Nå er vi mer tilbake på et normalnivå med mindre aktivitet, sier sjef for hyttesegmentet i DNB Eiendom, Tone C. Krange, i en pressemelding.

Alle hyttesegment er ned i pris, bortsett fra alpint-segmentet som har økt med 4,4 prosent. Det største prisfallet er i innlandshyttemarkedet, som ifølge DNB Eiendom var forventet etter sterk vekst i 2020/21.

Det er i 18,1 prosent færre tinglyste hytter og rundt 500 færre brukte hytter som er solgt gjennom megler i forhold til samme periode i fjor. 

Liggetiden har i snitt gått fra 64 til 99 dager sammenlignet med samme periode i fjor. 

– Det er en god tilbudsside i hyttemarkedet og hytteselgerne har tilpasset seg det «nye» markedet både med at det tar lengere tid å selge og prisnedgang. Men vi ser foreløpig lite av panikksalg. Fremdeles selges det hytter, men markedet er preget av én til én salg, forhandlinger og at det tar lengere tid å få solgt, forklarer Krange.

Nybyggtakten og igangsettinger er på ett historisk lavt nivå, noe som gir tro på brukte hytter på sikt. 

– Nybygg av fritidsboliger har stoppet helt opp. Det vil nok ikke ta seg opp igjen før etterspørselen tar seg opp, mener Krange. 

En trend som har skutt fart er flere utenlandske kjøpere av fritidseiendom i Norge. 

– Svak krone og lavere priser på fritidseiendom har ført til at utlendingene ser mot Norge. I hovedsak er det kjøpere fra Skandinavia, men vi ser også kundegrupper fra kontinentet. En lang og snøsikker vintersesong og destinasjoner som byr på helårsaktiviteter ser ut til å være det som trekker utlendingene hit, sier Krange. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo