Digitaliserer boligkjøpsprosessen: – Vil forenkle hverdagen for både meglere og banker

EiendomsMegler 1 Norge og teknologiselskapet Ambita har inngått avtale om en tjeneste som automatiserer deling av kjøpekontrakt mellom megler og bank. 
FORNØYD MED AVTALEN: Administrerende direktør i Eiendomsmegler 1 SR-Eiendom, Laila Neverdahl, er fornøyd med forenklet dialog med bankene. | Foto: Jan Inge Haga
FORNØYD MED AVTALEN: Administrerende direktør i Eiendomsmegler 1 SR-Eiendom, Laila Neverdahl, er fornøyd med forenklet dialog med bankene. | Foto: Jan Inge Haga

– Alle tjenester og nyheter som bidrar til å digitalisere og forbedre et boligkjøp er velkomment, sier administrerende direktør for Eiendomsmegler 1 SR-Eiendom, Laila Neverdahl. 

Eiendomsmeglerselskapet har inngått en avtale med teknologiselskapet Ambita om automatisering av kjøpekontraktsdeling mellom megler og bank.

Henning Lauridsen, administrerende direktør i Eiendom Norge, bransjeforeningen for eiendomsmeglerforetak ser store muligheter for å digitalisere boligreisen.

– Denne løsningen, som automatiserer dialogen mellom meglerhus og finansinstitusjonene, vil forenkle hverdagen for både meglere og banker. Samtidig vil boligkjøperne opplever en mer smidig og sømløs kjøpsopplevelse. Jeg håper vi nå bare ser begynnelsen på digitaliseringsreisen innen boligkjøp, sier Lauridsen.

Med automatiseringen av kjøpekontrakten slipper boligkjøpere å forholde seg til bankens krav om at kunden skal levere en signert kontrakt for å kunne utbetale lånet. Kontrakten vil i tillegg til en signert PDF inneholde all nødvendig eiendomsdata om kjøpsobjektet som banken trenger for å etablere låne- og pantedokumenter.

– I tillegg til at livet blir enklere som boligkjøper, kommer det også bankene og eiendomsmeglerne til gode. At bankens dokumentasjon automatisk følger kontrakten gjør at vi heller kan bruke tiden på kundene våre – og så får vi en trygghet ved å vite at bankene får det de trenger av informasjon, forteller daglig leder i Ambita, Arild Elverum.

Avtalen med EiendomsMegler 1 Norge gjelder alle selskapene i Alliansen som benytter et fagsystem som har mulighet til å dele kontrakten. Kjøpekontrakten kan hentes av alle banker som er en del av samarbeidet i Eiendom Norge og Finans Norge, og som har lagt til rette for dette i banksystemet.

(Artikkelen ble først publisert hos vår søsteravis FinansWatch)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også