Entra-eier Balder henter milliardbeløp

Balder henter inn 1,2 milliarder svenske kroner gjennom en rettet emisjon. – Det gleder oss at to anerkjente investorer øker sin eierandel i Balder, sier toppsjefen Erik Selin.
HENTER PENGER: Erik Selin, administrerende direktør i Balder. | Foto: PR / Balder
HENTER PENGER: Erik Selin, administrerende direktør i Balder. | Foto: PR / Balder

Styret i Fastighets AB Balder har besluttet å gjennomføre en rettet kontantemisjon på 18 millioner aksjer av serie B til en tegningskurs på 64,85 svenske kroner per aksje, fremgår det av en børsmelding sendt ut mandag kveld. Det tilsvarer en rabatt på 0,4 prosent i forhold til sluttkursen på 65,10 kroner på Stockholm-børsen.

Tegnerne av aksjene i emisjonen er AMF og Swedbank Robur. 

Gjennom emisjonen tilføres Balder 1.167.300.000 svenske kroner før emisjonskostnader, som anslås å være rundt 50.000 svenske kroner.

Kapitalen muliggjør tilbakekjøp av opptil 200 millioner euro av Balders utestående hybridkapital på omtrent 400 millioner euro.

– Det gleder oss at to anerkjente investorer øker sin eierandel i Balder. Vi ser frem til å forvalte tilliten på beste måte, sier Erik Selin, administrerende direktør i Balder, i meldingen.

Emisjonen medfører en utvanningseffekt på omtrent 1,5 prosent i forhold til antall aksjer og omtrent 1,0 prosent i forhold til antall stemmer i Balder.

Balder er største aksjonær i norske Entra og sitter på snaue 40 prosent av aksjene. Castellum er nest største eier med 33,3 prosent

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev