Henter ny leder for arkitektur fra Byplankontoret i Trondheim

Grete Hennissen er ny divisjonsleder for arkitektur i Henning Larsen. Hun kommer fra stillingen som avdelingsleder Indre by og prosjektleder ved Byplankontoret i Trondheim kommune.
NY LEDER: Grete Hennissen er ny divisjonsleder for arkitektur i Henning Larsen. | Foto: Håvard Egge
NY LEDER: Grete Hennissen er ny divisjonsleder for arkitektur i Henning Larsen. | Foto: Håvard Egge

Hennissen har en mastergrad i arkitektur og grunnfag i medievitenskap fra NTNU, og har i tillegg studert prosessledelse. De siste ni årene har hun jobbet med fortetting, transformasjon og sentrumsutvikling i Trondheim kommune. 

– Henning Larsen er internasjonalt anerkjent for arkitektur, med et tydelig rotfeste i Norden. I Norge har selskapet på kort tid etablert seg som fremoverlent og synlig med spennende prosjekter. For meg blir det en spennende utfordring å få lede arkitektene og interiørarkitektene i Bergen og Trondheim, og være med å bygge Henning Larsen videre både lokalt og nasjonalt, sier Grete Hennissen i en pressemelding.

Administrerende direktør, Hilde Nordskogen, er glad for å få Grete på plass i Henning Larsen sitt lederteam.

– Grete er en ambisiøs leder, som både er flink til å hente ut det beste i sine kolleger, god til å se muligheter, og som tør å ta plass og være en tydelig stemme eksternt. Jeg er overbevist om at vi vil ha stor glede av den kompetansen og de kvalitetene hun tilfører oss i vår nasjonale satsing, sier hun i meldingen.

Opptatt av kommunikasjon

Tidligere i karrieren har Hennissen jobbet som journalist i Namdalsavisa, og har seks års erfaring som redaktør for Arkitektnytt, fagbladet til Norske arkitekters landsforbund. Hun har også jobbet som kommunikasjonsrådgiver ved Byplankontoret i Trondheim kommune.

– God kommunikasjon er et viktig verktøy for meg som leder, men det er også et viktig verktøy for arkitekturfaget. Vi må ta plass og sørge for at omverdenen forstår betydningen av god arkitektur og byform som verktøy for samfunnsutviklingen, poengterer Hennissen.

Nordskogen tror både gamle og nye kunder får en god partner i Grete Hennissen.

– Arkitektur handler om å løse konkrete utfordringer for mennesker og samfunn, og vi ønsker å jobbe sammen med kunder som tør å tenke nytt og prioritere bærekraft i sine prosjekter. Jeg vet at Grete allerede gleder seg til å invitere kunder til kontorene våre i Trondheim og Bergen, sier hun. 

Inspirert av Eggen

Som divisjonsleder blir Hennissen også en del av ledergruppen.

– Jeg liker endrings- og utviklingsoppgaver, innovasjonsprosesser og strategisk ledelse. Fra å ha mest fokus på «nærledelse», blir det imidlertid en ny utfordring å skulle lede med andre ledere som sitter ulike steder. Jeg gleder meg til å bli kjent med nye, dyktige kolleger i Henning Larsen, men også det tverrfaglige ingeniørmiljøet Henning Larsen har å spille på i Rambøll, forteller Hennissen.

Som leder lar hun seg inspirere av «Godfotteorien» til trenerlegenden Nils Arne Eggen. 

– Det handler mye om å bygge laget og spille andre gode. Jeg er en relasjonell leder, og opptatt av å være til stede og invitere alle rundt bordet til å bidra. Det er som i arkitekturen; Vi må ha mennesket i sentrum for å skape gode prosjekter, men også for å skape gode resultater på en arbeidsplass. Da er det svært viktig å ha det artig og trivelig sammen med kollegene sine, samtidig som man har høye faglige ambisjoner, sier Hennissen. 

– Utover det er jeg opptatt av at som leder må man «walk the walk» – å sette et godt eksempel gjennom de handlingene man selv gjør i det daglige, påpeker hun. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo