Oslo Børs har fått et nytt eiendomsselskap – starter med fall

09:00 ringte administrerende direktør Ilija Batljan i børsbjella og markerte Public Property Invests børsnotering. Selskapet lokker potensielle investorer med en «attraktiv utbyttepolitikk».
PÅ BØRS: Theodor Melder og Ilija Batljan ringer i børsbjella mandag når Public Property Invest noteres på Oslo Børs. | Foto: Terje Pedersen / NTB
PÅ BØRS: Theodor Melder og Ilija Batljan ringer i børsbjella mandag når Public Property Invest noteres på Oslo Børs. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Fra og med i dag, 29. april 2024, begynte PPI-aksjene å handles etter årets første notering på Oslo Børs.

Foreløpig omsettes aksjen rett under tegningskursen på 14,5 kroner, noe som verdsetter Public Property Invest til omtrent tre milliarder kroner.

Aksjen åpnet svakt ned, og faller 7,88 prosent i 12-tiden.

Selskapet hentet i forkant av børsnoteringen drøyt halvannen milliard kroner. Ifølge DN ble det i den prosessen klart at SBB endte med en eierandel på 36,3 prosent dersom overtildelingsopsjonen ikke blir fullt utnyttet. Før notering eide det svenske selskapet cirka 45 prosent av aksjene i PPI.

Levere verdi

Ilija Batljan, grunnlegger av SBB og midlertidig administrerende direktør i Public Property Invest, sier følgende i en børsmelding mandag morgen 07:00:

– Under utfordrende markedsforhold har vi hentet inn 1,52 milliarder kroner i kapital som sammen med børsnoteringen vil gi selskapet mulighet til å posisjonere seg som en ledende konsolidator i det norske eiendomsmarkedet med lav gjeldsgrad, høye vekstambisjoner og en attraktiv utbyttepolitikk. Vi ser frem til å levere verdi til våre aksjonærer.

– Noteringen av Public Property Invest på Oslo Børs markerer slutten på en serie vellykkede av vellykkede transaksjoner, som har skapt et eiendomsselskap med en langsiktig strategi om å eie, drive og utvikle samfunnsnyttig eiendom i Norge, sier han.

BØRSNOTERT: Public Property Invest. | Foto: Oslo Børs
BØRSNOTERT: Public Property Invest. | Foto: Oslo Børs

Stabiliseringsaktivitet

I en børsmelding 08:24 melder selskapet om at DNB markets på vegne av ledelsen «kan engasjere seg i stabiliseringsaktiviteter i selskapets børsnorterte aksjer», og at «enhver sabiliseringsaktivitet er retter mot å støtte markedsprisen på aksjene».

Det opplyses om at ledelsen har overtegnet 15.750.000 aksjer, tilsvarende 15 prosent av aksjene, til en slik overtildelingsopsjon (greenshoe). Les detaljene i børsmeldingen her.

Public Property Invest eier 61 eiendommer i Norge og har et fokus på samfunnsnyttige eiendommer som tjener et sosialt formål. 90 prosent av selskapets leietakere er offentlige.

Batljan er også styremedlem i selskapet. I tillegg til styreleder Kenneth Frode Goovaerts Bern er de øvrige styremedlemmene Gerd Ylva Göransson, Arnt Rolf Hillestad og Silje Cathrine Hauland.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo