EiendomsWatch

Selvaag samler byutvikling i nytt selskap

Konsernet vokser og oppretter selskapet Selvaag By, som skal utvikle og realisere større byutviklingsprosjekter.

ARVING OG NYKOMMER: Olav H. Selvaag har arvet Selvaag-konsernet, der han sitter i styret. Nå blir Selvaag By en ny del av konsernet. | Foto: Erik Johansen, NTB

Selvaag By skal eie de store prosjektene som Selvaag-konsernet har innen byutvikling.

– Det er en kjempespennende idé vi har jobbet med lenge. Bakgrunnen er at vi ønsker å ta vare på kompetansen som vi har fått fra de store byutviklingsprosjektene vi har jobbet med de siste tiårene. Mange av de som har jobbet i prosjektene har ofte ikke hatt noen nye prosjekter å gå til hos oss. Vi vil ved etableringen av Selvaag By kunne trekke på kompetansen og læringen og videreutvikle den, sier Olav H. Selvaag til Estate Nyheter.

Nå er arbeidet med å rekruttere folk til det nye selskapet i gang, ifølge nettstedet. Selvaag oppgir at opprettelsen av Selvaag By også er et finansielt grep for at selskapet kan få bedre og mer fleksibel finansiering.

– Vi kan også få en dealflow som er spennende. Selvaag By blir et eiermiljø som organiserer og prosjekterer prosjekter som Snøbyen og Tjuvholmen. Samtidig vil vårt heleide datterselskap Selvaag Eiendom videreføre forretningsmodellen med å kjøpe yieldeiendommer, sier Selvaag til Estate Nyheter.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch