Boligsalget har aldri vært høyere

Omsetningen av boliger i fritt salg har aldri vært større i noe kvartal tidligere, melder Statistisk sentralbyrå. Men de geografiske forskjellene er betydelige.
REKORDSALG: Nok en gang rapporteres det om rekord i boligomsetningen i Norge. | Foto: Beate Oma Dahle / NTB
REKORDSALG: Nok en gang rapporteres det om rekord i boligomsetningen i Norge. | Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Omsetningen av boliger i fritt salg økte med fem prosent i tredje kvartal 2021 sammenlignet med tredje kvartal i 2020, og har aldri vært større i noe kvartal tidligere, melder Statistisk sentralbyrå (SSB)

Boligsalget økte i alle fylker unntatt Oslo og Innlandet. I Oslo gikk antall boligomsetninger i fritt salg ned med 1,4 prosent og i Innlandet var nedgangen på 0,4 prosent når vi sammenligner med tredje kvartal i 2020.

Den største prosentvise økningen i boligsalget i samme periode hadde Troms og Finnmark og Rogaland med 14 og 9 prosent.

I alt ble det tinglyst 30.900 selveierboliger i fritt salg tredje kvartal 2021. Det er det høyeste antallet som er registrert i ett kvartal. I tillegg ble det omsatt 10.200 borettslagsboliger i fritt salg, også det er det høyeste SSB i har registrert i ett kvartal siden statistikken over omsatte boretter ble etablert i 2017.

«Vi kan nok derfor konkludere med at pandemien har bidratt til økt omsetning av boliger. Boligsalget økte med fem prosent fra tredje kvartal 2020, som også var et kvartal med omsetningsrekord. Til sammenligning var boligomsetningen i tredje kvartal 2021 over ni prosent høyere enn i samme kvartal i 2019», skriver SSB.

I gjennomsnitt betalte boligkjøperne 4,5 millioner kroner for en selveierbolig i fritt salg. Gjennomsnittlig totalpris inkludert fellesgjeld for en borettslagsbolig var 3,4 millioner kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også