Adolfsen-brødrene satser 75 millioner på Pancom

Adolfsen Group kjøper seg betydelig inn i Pancom for rundt 75 millioner kroner i en rettet emisjon, og øker dermed egenkapitalen markant for det Grenland-baserte bygg- og eiendomskonsernet.
PÅ LAGET: Gründerbrødrene Roger (t.v.) og Kristian Adolfsen er i gang med enda en satsing i eiendom, denne gang via Pancom. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
PÅ LAGET: Gründerbrødrene Roger (t.v.) og Kristian Adolfsen er i gang med enda en satsing i eiendom, denne gang via Pancom. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Onsdag melder Pancom at Adolfsen Group går inn på eiersiden i selskapet gjennom en rettet emisjon på rundt 75 millioner kroner.

Gjennom Adolfsen Group kjøper Adolfsen-brødrene seg opp til litt over 25 prosent i det regionale bygg- og eiendomskonsernet med utgangspunkt i Grenlands-regionen.

Pancom-konsernet konsoliderer i dag over 115 selskaper, og har cirka 2200 boliger under utvikling i differensierte eiendomsporteføljer.

Videre har Pancom Property rundt 35.000 kvadratmeter næringseiendom under forvaltning og 15.000 kvadratmeter under utvikling.

Utvider lommeboken

Emisjonen løfter den verdijusterte egenkapitalen i Pancom-konsernet til litt over 430 millioner kroner ved årsskiftet.

Ifølge Pancoms pressemelding uttaler Roger Adolfsen at de (Adolfsen Group, red. anm.) synes Pancom er et spennende selskap med en god, ekspansiv og fremtidsrettet ledelse.

«De kjenner til selskapet fra før gjennom samarbeidet via Heimgard Bolig, og når muligheten for å komme inn på eiersiden i selskapet dukket opp så passet det godt for Adolfsen Group», heter det.

Selskapet skriver at Adolfsen ser frem til et godt samarbeid i den videre utviklingen av Pancom.

Ifølge Pancom har konsernet hatt en sterk vekst de senere årene, og samtidig opprettholdt god lønnsomhet.

«Konsernet har gjennom realisasjon av boliger, god drift og aktiv virksomhet hatt en stabil utvikling i Telemark/Vestfold, og samtidig gjennomført en rekke investeringer innenfor næringseiendom og utviklingsprosjekter», skriver selskapet.

Nye jaktmarker

Pancom har frem til i dag hatt hovedvirksomhet i regionen Telemark/Vestfold og søndre del av Viken, med enkeltprosjekter utenfor denne regionen.

«Fremover vil konsernet bygge seg sterkere i eksisterende virksomhetsområde, men også utvikle høyere aktivitet i andre regioner», skriver Pancom i pressemeldingen.

– Vi har ingen behov for eksponensiell vekst, men skal opprettholde en moderat og lønnsom vekst videre for vårt konsern. Vi har tro på at god samhandling, aktivt eierskap og påvirkning i tverrsnittet mellom eiendomsutvikling, bygg og produksjon er en sterk suksessfaktor for å møte fremtidens behov og utvikling, sier Pancoms konsernsjef Frederic Kristoffersen i meldingen.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også