Her vil Løseth bygge inntil 500 boliger

Hugal Eiendom planlegger å bygge flere hundre boliger i Steinkjer. Kjøpesentertopp og eiendomsinvestor Lars Løseth er blant dem som står bak planene.
Alti-grunnlegger Lars Løseth har flere jern i ilden enn kjøpesentre. Her er han avbildet sammen med sønnen, Altis og Aurora Eiendoms administrerende direktør Lars Ove Løseth. | Foto: Alti
Alti-grunnlegger Lars Løseth har flere jern i ilden enn kjøpesentre. Her er han avbildet sammen med sønnen, Altis og Aurora Eiendoms administrerende direktør Lars Ove Løseth. | Foto: Alti

Lars Løseth har bygd seg opp som eiendomsinvestor gjennom mange år i kjøpesentersegmentet. I 2021 hadde han en formue på 2,4 milliarder kroner, ifølge Kapital.

Nå er Løseths deleide Hugal Eiendom klar for å gyve løs på et nytt boligprosjekt i Steinkjer, ifølge Trønder-Avisa.

Avisa skriver at selskapet er klare med en plan for 400-500 boliger på Lerkehaug som de nå spiller inn til Steinkjer kommunes revidering av sentrumsplanen.

Daglig leder og medeier Jørgen Jørstad understreker overfor lokalavisa at planene er i en tidlig fase, og at mye må utredes før det kan bli bygging.

– Vi må kartlegge alt som må kartlegges og forventer at det går sin gang. Nå er det opp til behandlingen i kommune, men vi er klar til å starte reguleringsarbeidet så fort området blir klargjort. Det arbeidet tar ett til to år, sier Jørstad til T-A.

Da Hugal Eiendom ble startet høsten 2020 eide Løseth 25 prosent av selskapet, samme andel som de andre eierne Erik Sakshaug, Erik Tronstad og nevnte Ole Jørstad, ifølge NT24.no.

Løseth grunnla Alti-konsernet, og er en av flere profilerte investorer som startet Aurora Eiendom i juni 2021 sammen med blant andre Petter Stordalen, Marius Varner, Christian Ringnes og Norgesgruppen-eier Johan Johannson.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

UNG I NÆRINGSEIENDOM: På onsdag deltok 70 medlemmer av Ung i Næringseiendom på en byvandringstour i Oslobukta hvor de fikk et unikt innblikk i hva som rører seg i området - i regi av deres sponsor Carucel Eiendom. | Foto: Ung i Næringseiendom

Ung i Næringseiendom på byvandring i Oslo

For abonnenter