EiendomsWatch

Her vil grunneiere bygge drøyt 170 boliger: – Har blitt litt dødt

Flere av grunneierne jobber for en kraftig utvidelse av boligmassen i en grend langs gamle E18 i Vestfold.

MER: Døvikgrenda ligger ved den tidligere E18 nord i Tønsberg kommune, og kan hvis grunneierne får det som de vil, bli langt mer bebygd i løpet av de neste årene.

Døvikgrenda er et lite samfunn nord i Tønsberg kommune med 15 eneboliger, fem gårdsbruk, kirke, skole, barnehage og fire industribedrifter.

Men Ole Døvik har gått sammen med sju andre grunneiere om å bygge opptil 174 boliger i form av eneboliger og rekkehus der, skriver Vestviken24. På et møte arrangert av Tønsberg kommune torsdag la grunneierne frem et innspill til kommuneplanens arealdel.

– Det har blitt litt dødt her, så noe må gjøres. Kanskje synes noen planene er voldsomme, men at vi må få til en form for utvikling, er alle enige om, sier Døvik til Vestviken24.

Initiativtagerne oppgir til avisen at tilbakemeldingene har vært gode etter et åpent møte i grenda. De peker på at det er boligmangel i Tønsberg kommune, og har allerede fått henvendelser fra interessenter.

Politikerne skal vedta kommuneplanens arealdel før sommeren 2023.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch