Tom André Svenning-Gultvedt danner Veslefrikk Eiendom med Petter Stordalen og Ketil Skorstad

Tom André Svenning-Gultvedt som forlater stillingen som utviklingsdirektør i Solon Eiendom får med seg Petter Stordalen og investor Ketil Skorstad på laget når de nå danner Veslefrikk Eiendom. Nå starter jakten på en tomtebank.
TEAM VESLEFRIKK: Petter Stordalen, Tom André Svenning-Gultvedt og Ketil Skorstad går sammen om det nye eiendomsselskapet Veslefrikk Eiendom. | Foto: Ihne Pedersen
TEAM VESLEFRIKK: Petter Stordalen, Tom André Svenning-Gultvedt og Ketil Skorstad går sammen om det nye eiendomsselskapet Veslefrikk Eiendom. | Foto: Ihne Pedersen

Petter Stordalen og investor Ketil Skorstad blir boligutviklere sammen med Tom André Svenning-Gultvedt. Nylig ble det kjent at Svenning-Gultvedt forlot jobben som utviklingsdirektør i Solon Eiendom etter 12 år i selskapet.

Svenning-Gultvedt har vært hemmelighetsfull med tanke på hva han skal gjøre, men nå er katta ute av sekken. Ifølge en pressemelding går han inn som administrerende direktør i nystartede Veslefrikk Eiendom. Han får med seg Strawberry Equities (Stordalen) og Tigerstaden (Ketil Skorstad) på eiersiden. Mads B. Koch går inn som styreleder.

– Det er fantastisk å kunne bygge et selskap fra bunnen av. Når du starter med en håndfull mennesker som deler samme visjon og er genuint opptatt av å lykkes, da kan ting bli utrolig bra, sier Svenning-Gultvedt i meldingen.

– Veslefrikk skal bygge de beste boligene folk kan tenke seg, uansett hvor vi bygger. Vi skal gå inn i områder der det tidligere har vært bygget store fuglekasser og si: Vi skal bygge bedre, og vi skal tørre å utfordre. Jeg er veldig opptatt av at folk også utenfor Oslo skal få tilgang på den beste bokvaliteten, sier han.

Det nye selskapet starter uten tomtebank og ønsker å inngå samarbeid med partnere som deler Veslefrikks ambisjoner.

– Veslefrikk skal være «en smidig liten gjeng

Ifølge Svenning-Gultvedt skal selskapet aldri bli en gigant. Veslefrikk skal være «en smidig liten gjeng som er eksperter på å utvikle kvalitetsboliger». Det er en tanke Petter Stordalen har sans for.

– Det foregår en konsolidering i bransjen nå. De mellomstore blir slukt av de kjempestore, da er det plass til sånne som oss. Veslefrikk skal vinne førstedivisjon hvert år, men vi ønsker ikke å rykke opp blant gigantene, sier Stordalen og fortsetter:

– 25 år med hotell har lært meg mye om hvordan folk vil ha det rundt seg når de skal bo godt. Det handler om å skape magiske møteplasser, steder der folk elsker å være. I fremtidens boliger vil det kanskje være tjenester og komfort man kjenner igjen fra de beste hotellene.

Stordalen: – Ketil har Finans-Norges skarpeste hjerne

Med eierskapet i Veslefrikk går Stordalen for første gang aktivt inn i boligutvikling.

– Jeg kan en god del om å bygge kultur og business. Tom André kan veldig mye om å bygge boliger. Ketil har Finans-Norges skarpeste hjerne. Sammen kan dette bli fantastisk, sier Stordalen i meldingen.

Ketil Skorstad og hans investeringsselskap Tigerstaden ser frem til å bli en del av Veslefrikk.

Skorstad har lenge hatt lyst til å samarbeide med Stordalen, som var hans største kunde da Skorstad var ung aksjemegler. Han beskriver Svenning-Gultvedt som «den absolutt flinkeste innen boligutvikling».

– Tom André har utviklet noen av Oslos flotteste boligprosjekter, og satt helt nye standarder for både konsepter og prisoppnåelse i og rundt Oslo. Jeg vet at han kan skape fantastiske ting, og er glad for å få være med på dette, sier Skorstad.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også