EiendomsWatch

Tom André Svenning-Gultvedt danner Veslefrikk Eiendom med Petter Stordalen og Ketil Skorstad

Tom André Svenning-Gultvedt som forlater stillingen som utviklingsdirektør i Solon Eiendom får med seg Petter Stordalen og investor Ketil Skorstad på laget når de nå danner Veslefrikk Eiendom. Nå starter jakten på en tomtebank.

TEAM VESLEFRIKK: Petter Stordalen, Tom André Svenning-Gultvedt og Ketil Skorstad går sammen om det nye eiendomsselskapet Veslefrikk Eiendom. | Foto: Ihne Pedersen

Petter Stordalen og investor Ketil Skorstad blir boligutviklere sammen med Tom André Svenning-Gultvedt. Nylig ble det kjent at Svenning-Gultvedt forlot jobben som utviklingsdirektør i Solon Eiendom etter 12 år i selskapet.

Svenning-Gultvedt har vært hemmelighetsfull med tanke på hva han skal gjøre, men nå er katta ute av sekken. Ifølge en pressemelding går han inn som administrerende direktør i nystartede Veslefrikk Eiendom. Han får med seg Strawberry Equities (Stordalen) og Tigerstaden (Ketil Skorstad) på eiersiden. Mads B. Koch går inn som styreleder.

– Det er fantastisk å kunne bygge et selskap fra bunnen av. Når du starter med en håndfull mennesker som deler samme visjon og er genuint opptatt av å lykkes, da kan ting bli utrolig bra, sier Svenning-Gultvedt i meldingen.

– Veslefrikk skal bygge de beste boligene folk kan tenke seg, uansett hvor vi bygger. Vi skal gå inn i områder der det tidligere har vært bygget store fuglekasser og si: Vi skal bygge bedre, og vi skal tørre å utfordre. Jeg er veldig opptatt av at folk også utenfor Oslo skal få tilgang på den beste bokvaliteten, sier han.

Det nye selskapet starter uten tomtebank og ønsker å inngå samarbeid med partnere som deler Veslefrikks ambisjoner.

– Veslefrikk skal være «en smidig liten gjeng

Ifølge Svenning-Gultvedt skal selskapet aldri bli en gigant. Veslefrikk skal være «en smidig liten gjeng som er eksperter på å utvikle kvalitetsboliger». Det er en tanke Petter Stordalen har sans for.

– Det foregår en konsolidering i bransjen nå. De mellomstore blir slukt av de kjempestore, da er det plass til sånne som oss. Veslefrikk skal vinne førstedivisjon hvert år, men vi ønsker ikke å rykke opp blant gigantene, sier Stordalen og fortsetter:

– 25 år med hotell har lært meg mye om hvordan folk vil ha det rundt seg når de skal bo godt. Det handler om å skape magiske møteplasser, steder der folk elsker å være. I fremtidens boliger vil det kanskje være tjenester og komfort man kjenner igjen fra de beste hotellene.

Stordalen: – Ketil har Finans-Norges skarpeste hjerne

Med eierskapet i Veslefrikk går Stordalen for første gang aktivt inn i boligutvikling.

– Jeg kan en god del om å bygge kultur og business. Tom André kan veldig mye om å bygge boliger. Ketil har Finans-Norges skarpeste hjerne. Sammen kan dette bli fantastisk, sier Stordalen i meldingen.

Ketil Skorstad og hans investeringsselskap Tigerstaden ser frem til å bli en del av Veslefrikk.

Skorstad har lenge hatt lyst til å samarbeide med Stordalen, som var hans største kunde da Skorstad var ung aksjemegler. Han beskriver Svenning-Gultvedt som «den absolutt flinkeste innen boligutvikling».

– Tom André har utviklet noen av Oslos flotteste boligprosjekter, og satt helt nye standarder for både konsepter og prisoppnåelse i og rundt Oslo. Jeg vet at han kan skape fantastiske ting, og er glad for å få være med på dette, sier Skorstad.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch