Bakke får med seg SPG på Lierstranda – skal bygge 500-600 boliger og næringseiendom

Bakke inngår samarbeid med Scandinavian Property Group (SPG) om utvikling av Fjordbyen på Lierstranda.
STORUTBYGGING PÅ LIERSTRANDA: Her er det planer om bygging av 500-600 boliger. | Foto: Eidos Eiendomsutvikling
STORUTBYGGING PÅ LIERSTRANDA: Her er det planer om bygging av 500-600 boliger. | Foto: Eidos Eiendomsutvikling

Bakke Leiligheter AS inngikk i 2021 avtale om kjøp av en større utviklingstomt i Gilhusbukta ved Drammen. Nå har boligutvikleren fått med seg Scandinavian Property Group (SPG) på laget, fremgår det av en pressemelding.

Tomten er en del av Fjordbyen på Lierstranda. Fjordbyen er et av Norges største byutviklingsprosjekter, som på sikt får rundt 16.000 nye innbyggere og 16.000 arbeidsplasser. Her planlegges et urbant og bærekraftig by- og boligområde som knytter sammen land og sjø.

– Bakke har tidligere samarbeidet med SPG i flere større utviklingsprosjekter og vi er glade for å kunne videreføre dette samarbeidet i Gilhusbukta. Når vi nå skal utvikle en attraktiv boligdestinasjon, med et levende nabolag og leiligheter med god bokvalitet, er det gledelig å få med en solid og kompetent partner i Bakke Bolig Fjordbyen, sier akkvisisjonssjef i Bakke Leiligheter, Thomas Wisbech, i meldingen.

Eiendommen i Gilhusbukta er en del av en større områderegulering. På tomten er det planlagt cirka 500-600 boliger og rundt 5000 kvadratmeter næring.

– SPG er svært fornøyde med å ha inngått dette strategiske samarbeidet med Bakke om utviklingen av Fjordbyen. Vi har stor tro på regionen, og arbeider med flere store utviklingsprosjekter i nabokommunen Drammen. Vi har sammen med Bakkegruppen ferdigstilt cirka 550 boliger de siste 18 månedene, og ser frem til et videre godt samarbeid, sier Knut Holte, Managing Partner i SPG.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også