Selvaag Bolig melder om roligere salg i andre kvartal

Selvaag Bolig solgte 139 boliger for 751 millioner kroner i andre kvartal. Første halvår ligger nå noe bak tilsvarende periode i fjor.
NOE TILBAKE: Selvaag Bolig-sjef Sverre Molvik selger litt mindre enn i fjor, men mer enn i 2020. | Foto: Vidar Sandnes
NOE TILBAKE: Selvaag Bolig-sjef Sverre Molvik selger litt mindre enn i fjor, men mer enn i 2020. | Foto: Vidar Sandnes

– Boligsalget var godt i første kvartal, men andre kvartal var roligere. Totalt for halvåret var salget godt og på nivå med samme periode i tidligere år, men andelen samarbeidsprosjekter har vært høyere i år, sier administrerende direktør Sverre Molvik i Selvaag Bolig i en pressemelding.

«Tilfredsstillende»

Selvaag Bolig solgte 139 boliger for 751 millioner kroner i andre kvartal. Hittil i år har Selvaag Bolig solgt 410 boliger for 2 152 millioner kroner. Det er 206 millioner, eller 9 prosent, mindre enn i første halvår i fjor.

– Salget er tilfredsstillende til tross for pandemi, krig og renteheving. Det viser at det er et stort behov for boliger i våre kjerneområder, sier Molvik og legger til at selskapet er «godt posisjonert med unike boligkonsepter og gode produkter på de rette stedene».

Ned 24 prosent

Flere av Selvaag Boligs prosjekter gjennomføres i partnerskap med andre aktører, justerer man for dette var nettosalget til Selvaag Bolig i andre kvartal på 120 boliger for 634 millioner kroner. I løpet av første halvår er nettosalget på 321 boliger for til sammen 1 667 millioner kroner. Dette er 99 boliger og 446 millioner kroner mindre enn i første halvår i fjor. Det tilsvarer et fall på henholdsvis 24 og 21 prosent.

Trekker man linjene tilbake til 2020, ligger årets salg høyere. Nettotallene fra første halvår ligger 5 prosent over i antall boliger og 9 prosent over i omsetning.

Høyere igangsettelse

Selvaag Bolig melder at det i andre kvartal ble igangsatt byggingen av 190 boliger, ferdigstilt 210 boliger og overlevert 217 boliger til kjøper. I tilsvarende periode i fjor ble det igangsatt bygging av 142 boliger.

Ved utgangen av første halvår hadde Selvaag Bolig netto 1 342 boliger under bygging og 13 ferdigstilte boliger som ikke var solgt.

Les mer om Selvaag Bolig:

Selvaag Bolig-sjefen tror pristoppen er nådd på byggevarer

Selvaag Bolig bikker 7 milliarder i første kvartal

Rekordlav tilbudsside på nybygg i Oslo

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også