EiendomsWatch

SBB selger Solon-aksjer for over 800 mill.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) selger seg kraftig ned i Solon Eiendom. Obos kjøper.

SELGER TIL OBOS: Krister Karlsson, viseadministrerende direktør i SBB, selger Solon-aksjer for over 800 millioner kroner. | Foto: SBB

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) selger 25 prosent av eierandelen i Solon Eiendom til Obos for 818,6 millioner kroner.

Avtalen er betinget av konkurransegodkjenning, opplyser SBB.

– SBB har et sterkt fokus på å redusere eksponeringen i JV-selskaper og fokusere på sin kjernevirksomhet. Transaksjonen er nok et skritt i den retningen. Samtidig er vi glade for vårt samarbeid med OBOS, som er en langsiktig og pålitelig medlemseid boligutvikler, sier Krister Karlsson, viseadministrerende direktør og leder for prosjekter og eiendomsutvikling i SBB i meldingen.

SBB og Obos eier i dag Solon Eiendom Holding i et felleseid selskap, som igjen eier 100 prosent av aksjene i Solon Eiendom as.

Mer fra EiendomsWatch

Akershus Eiendom justerer opp yield-estimatene, med ett stort unntak

«Selv om vi foreløpig ikke har mange eksempler som faktisk kan bevise at yieldene har økt, ser vi likevel en tydelig bevegelse i markedet», er budskapet fra analysesjef Kari Due-Andresen og resten av analyseteamet i Akershus Eiendom. Nå justeres de fleste yield-estimatene opp.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch