SBB klar med pliktig bud på resten av Solon Eiendom

Som ventet kommer Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) nå med et formelt bud på Solon Eiendom.
FREMMER BUD: SBBs Ilija Batljan har nå formelt lansert budet på Solon Eiendom. | Foto: SBB
FREMMER BUD: SBBs Ilija Batljan har nå formelt lansert budet på Solon Eiendom. | Foto: SBB

25. november ble det kjent at Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) hadde kjøpt 51,1 millioner aksjer i Solon Eiendom, som resulterte i at samlet beholdning økte til 68,0 millioner aksjer, tilsvarende 83,36 prosent av aksjene og stemmene i selskapet

Kjøpet utløste budplikt for SBB. Onsdag ettermiddag meldes det at budet er på 44 kroner per aksje og at tilbudsperioden vil løpe fra og med 23. desember 2021 til og med 20. januar 2022.

Oppgjøret vil skje i form av kontanter.

Arctic Securities AS fungerer som finansiell rådgiver for SBB, mens Advokatfirmaet Thommessen AS fungerer som juridisk rådgiver i forbindelse med tilbudet.

Mandag ble det kjent at SBB selger nær halvparten av aksjene i Solon Eiendom til Obos.

Avtalen innebærer at SBB selger samtlige av sine Solon-aksjer til et nytt selskap med navn Solon Eiendom Holding. I dette selskapet kjøper Obos en eierandel på 49,5 prosent. SBBs tar selv en eierandel på 49,5 prosent, og ledende ansatte i Solon Eiendom kjøper den siste prosenten.

Aksjer som blir kjøpt gjennom dette budet, vil blir overført til det nye holdingselskapet ut fra sammen vilkår som i resten av avtalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også