EiendomsWatch

Skanska vil utvikle 300 boliger i Østfold

Sammen med KG Invest AS satser Skanska Eiendomsutvikling på å utvikle rundt 300 leiligheter på Kambo i Moss. Ifølge Skanska skal prosjektet redusere CO2-utslippet mellom 25 og 50 prosent.

DEAL: Skanska og KG Invest AS signerte onsdag avtalen om tomten på Kambo i Moss. Fra venstre: Håvard Wankel, Thorbjørn Brevik, Salman Saeed, Arnt Egil Berge. | Foto: Skanska

– Denne investeringen er helt i tråd med vår strategi om å utvikle flere prosjekter også utenfor Oslo, og i samarbeid med andre tomteeiere. KG Invest AS er en spennende partner som deler ambisjonen om å bygge mer bærekraftig og mer mangfoldig, sier konserndirektør for eiendomsutvikling i Skanska, Thorbjørn Brevik i en pressemelding.

Han peker på potensialet som er i områdene utenfor hovedstaden.

– Med tog tar du deg til Oslo på en drøy halvtime. Samtidig er du nær fjorden og et roligere liv utenfor sentrum. Tomter slik som denne på Kambo har et meget stort potensial, og da er det ekstra fint å skulle utvikle et prosjekt her med en partner som virkelig ønsker å skape et godt sted å bo, sier Brevik.

Skal være for alle

Prosjektet BREEAM-sertifiseres og prosjektsjef Arnt Egil Berge i Skanska Eiendomsutvikling forteller i meldingen at selskapet har høye ambisjoner for prosjektet, både når det gjelder grønn og sosial bærekraft.

– Foruten de høye klimaambisjonene som er satt, har vi også planlagt for et godt og inkluderende bomiljø som beboerne skal føle tilhørighet til. Mye av arealet vil derfor gå til å utvikle felles uteområder. Leilighetene som bygges skal passe til boligkjøpere i alle aldersgrupper og i alle livets situasjoner, og vi må derfor sørge for at området rundt også gjenspeiler dette, sier Berge.

Også næring

Tomten er på 23 mål, og i tillegg til boenhetene blir det også avsatt flere tusen kvadratmeter til ulike næringsformål på tomten. Eier og selger av tomten KG Invest fortsetter å utvikle den sammen med Skanska via et joint venture.

– Vi er veldig fornøyde med å lande Skanska som samarbeidspartner for utviklingen av boliger og næring på denne tomten. Vi la ned mye tid for å finne riktig JV-partner, og har store ambisjoner og et langsiktig perspektiv for denne strategisk viktige tomten som ligger rett ved sjøen og jernbanestasjonen på Kambo. Vi setter derfor ekstra pris på å skulle utvikle dette prosjektet med en aktør som deler våre verdier, sier Håvard Wankel i KG Invest AS.

I henhold til strategi

Salman Saeed, regiondirektør for Oslo–Øst i Skanska Eiendomsutvikling, mener investeringen glir godt inn i det selskapet har tenkt å satse mer på fremover.

– Med den nye strategien fortsetter vi utvidelsen av det geografiske fotavtrykket til Skanska Eiendomsutvikling på Østlandet, hvor vi ser mot tettsteder i område Ski - Fredrikstad. Med den industrielle kompetansen vi tilfører prosjektene, og vår erfaring fra store- og komplekse boligprosjekter, har vi som mål å bli den foretrukne samarbeidspartneren i denne aksen, sier Saeed.

Han forteller videre at selskapet ser aktivt etter flere nye muligheter i aksen Ski-Fredrikstad, sammen med lokale tomtebesittere som innehar en unik lokalinnsikt.

– For at vi skal få ut mest mulig i et samfunnsøkonomisk perspektiv, er vi nødt til å utnytte knutepunktene rundt den nye Follobanen. Sånn sett er dette et prosjekt som støtter opp under den store infrastrukturinvesteringen som er tatt i forbindelse med Follobanen, sier Saeed.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch