Neptune og Monolith planlegger ytterligere 112 nye boliger på Nordstrand

Neptune Properties og Monolith Properties har sendt inn bestilling av oppstartsmøte for enda et nytt stort samarbeidsprosjekt på Sæter på Nordstrand i Oslo.
NYTT PROSJEKT:Anders Gregersen og Emil Paaske satser stort på Nordstrand | Foto: Neptune Properties og Monolith Properties
NYTT PROSJEKT:Anders Gregersen og Emil Paaske satser stort på Nordstrand | Foto: Neptune Properties og Monolith Properties

Planområdet på 7900 kvadratmeter omfatter 17 eiendommer i Nordstrandveien og Tallbergveien. LOF Arkitekter ble, etter avholdt parallelloppdrag med tre arkitektkontorer, valgt som rådgivere i reguleringsfasen.

Prosjektet som har fått arbeidsnavnet Sætertunet, er skissert med 112 boliger med blandet typologi som lameller og punkthus, med oppdelte bygningskropper i tre-fire etasjer i tillegg til tilbaketrukket toppetasje.

Det er ifølge Neptune Properties lagt stor vekt på en stedstilpasset arkitektur med høy kvalitet og variasjon i bruk av ulike tegltyper og tre.

– Vi har gjort en svært grundig jobb med grunnlaget til dette flotte prosjektet. Det er helt i tråd med Sæterplanens intensjoner og har med seg all innsikten og lærdommen vi har fått gjennom prosjektet Poppelhagen, som nå er under bygging etter godt salg. Ambisjonen er at Sætertunet skal bidra til å styrke området rundt Sæterkrysset og Sæter som et urbant lokalsenter, og tilføre gode kvaliteter både på utsiden og innsiden av byggene, sier Emil Paaske i Monolith i en pressemelding.

Neptune og Monolith har etter hvert blitt godt kjent på Sæter, Nordstrand. Utbyggerne står bak både Sæter Torg/Hage og Poppelhagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Neptune Properties og Monolith Properties
Foto: Neptune Properties og Monolith Properties
Utbyggerne håper på salgs- og byggestart om tre til fire år.

– Dette prosjektet vil ikke bare komplettere og løfte Sæter som område, det vil også tilføre boliger til et sårt trengende Oslo-marked. I dag flytter mange av barnefamiliene ut av Oslo, da «enebolig-drømmen» ikke lenger er oppnåelig her. Sætertunet er perfekt for mennesker som vil flytte fra hus til leilighet, og vil dermed frigjøre familieboliger. Prosjekter som dette, i gode og etablerte nabolag, gir fremtidsrettet og bærekraftig boligutvikling. Det er et stort satsningsområde for oss, sier Anders Gregersen i Neptune i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev