Vil bygge 1900 boliger i Ski: – Målet er å bygge et mangfoldig og sirkulært nabolag

Höegh Eiendom, Stil Invest og Snøhetta har planer om en større utbygging i Ski. Så langt er det jobbet med planene i 11 år.
PRESENTERTE PLANENE: Karl Erik Navestad, områdedirektør for Ski i Höegh Eiendom, deltok på mandagens folkemøte i Ski. | Foto: Höegh Eiendom
PRESENTERTE PLANENE: Karl Erik Navestad, områdedirektør for Ski i Höegh Eiendom, deltok på mandagens folkemøte i Ski. | Foto: Höegh Eiendom

To måneder før åpningen av den nye Follobanen, settes det høye ambisjoner for byutviklingen i Ski. I et fullsatt folkemøte i Rådhusteatret i Ski på mandag, presenterte Höegh Eiendom, Stil Invest og Snøhetta planene for Ellingsrudgrenda, en ny bydel for potensielt 6000 mennesker.

– Målet vårt er å bygge et mangfoldig og sirkulært nabolag, der familier i ulike livsfaser kan leve side om side med nærhet til jobb og skole, skog og grøntområder. En ny bydel som kan skape bred anerkjennelse og stolthet i Ski, også for generasjonene som kommer etter oss, sier Karl Erik Navestad, områdedirektør for Ski i Höegh Eiendom, i en pressemelding.

11 år med prosjektarbeid

Ski i Nordre Follo er utpekt som ny regionby og et av de sentrale vekstområdene rundt Oslo. Tettstedet skal utvikles for en betydelig befolkningsvekst, og med fremtidens krav til bærekraft som rettesnor.

Arbeidet med den nye bydelen begynte for elleve år siden, og på mandag ble det presentert en løsning foran ordfører, lokalpolitikere, utbyggere, kommuneadministrasjon og innbyggere i Ski.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Snøhetta/Höegh Eiendom
Foto: Snøhetta/Höegh Eiendom
Höegh Eiendom, Stil Invest og Snøhetta har ifølge meldingen sett med nye øyne på hvordan denne bydelen kan utformes.

Dersom prosjektet får grønt lys til videre planlegging, så er det anslagsvis snakk om 700 småhus og 1200 leiligheter når Ellingsrudgrenda en gang er ferdigstilt.

Vil gjenbruke mest mulig

– Er det noe både miljø og natur trenger, er det ambisiøse forbildeprosjekter som dette. Når vi nå setter oss fore å bygge Norges første sirkulære bydel, er det egentlig ikke noe nytt – vi var nøysomme og gode på ombruk for 100 år siden. Nå må vi ta tilbake igjen denne mentaliteten på vegne av de som kommer etter oss, og da må det også påvirke hvordan vi planlegger og bygger fremtidens bydeler, sier Tonje Frydenlund, prosjektdirektør for Norden og landskapsarkitekt.

– Vi ønsker å gjenbruke så mye som mulig fra dagens industriområde og lage et levende nabolag med ulike boformer og tilbud. Vi vil også videreutvikle og øke naturmangfoldet i grøntområdene i Ellingsrudgrenda. Her blir det dyrking av mat i en felles hage, og nærhet til skogen som et eget rekreasjonsområde, sier Frydenlund.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo