DNB Eiendom om bolighøsten: – Nå er det kjøpers marked

Boligmarkedet preges av flere salgsobjekter og fallende priser, ifølge DNB Eiendom. – Det mest overraskende er kanskje hvor raskt tilbudssiden har styrket seg, sier administrerende direktør Renate Sørestrand Hansen.
MEGLERTOPP: Renate Sørestrand Hansen er administrerende direktør i DNB Eiendom. | Foto: DNB
MEGLERTOPP: Renate Sørestrand Hansen er administrerende direktør i DNB Eiendom. | Foto: DNB

Før Eiendom Norge slipper sin boligprisstatistikk for oktober på torsdag, melder DNB Eiendom allerede om et skifte i markedet.

– Etter en lang periode med få boliger til salgs, har tilbudssiden tatt seg betydelig opp de siste to månedene. Gjennom hele oktober har det blitt lagt ut stadig flere boliger, og det er ikke tvil om at vi har beveget oss fra selgers til kjøpers marked, sier administrerende direktør Renate Sørestrand Hansen i en pressemelding.

– Det mest overraskende er kanskje hvor raskt tilbudssiden har styrket seg, fortsetter hun.

Storbyene går foran

I september rapporterte Eiendom Norge om et «kraftig fall i boligprisene». Da falt prisene med 2,2 prosent, men kun 0,6 prosent sesongkorrigert.

– Boligprisene falt i september og prisene vil sannsynligvis fortsette videre ned i oktober og fram mot jul. Nedgangen er sterkest i Stor-Oslo og de andre storbyene, men den er foreløpig mer moderat andre steder i landet, sier Sørestrand Hansen.

Så mye falt Obos-prisene i oktober

Videre forteller hun at et taktskifte i boligmarkedet først pleier å gjøre seg gjeldende i storbyene før resten av landet følger etter, og slik tror DNB Eiendom det nok blir denne gangen også.

– Priskorreksjonen i boligmarkedet er en direkte konsekvens av de hyppige rentehevingene, og i tråd med myndighetenes mål om å bremse den kraftige inflasjonen. At vi nå får en korreksjonen av den kraftige boligprisveksten er sunt, men etter to ekstraordinære år med selgers marked blir kontrasten naturligvis stor for de som skal selge nå, sier DNB Eiendom-sjefen.

Tregere salg og justerte prisforventninger

På den annen side mener hun at det er positivt at kjøperne får mer å velge mellom.

– Det er viktig å understreke at det fortsatt omsettes bra med boliger og at boligene fortsatt selges forholdsvis raskt. I Oslo ble rundt halvparten av boligene solgt til prisantydning i oktober. Samtidig tror vi at selgerne må belage seg på at det vil ta lengre tid å få solgt framover, sier Sørestrand Hansen.

NBBLs Boligmarkedsbarometer på rekordlavt nivå

Hun mener det er utrolig viktig å prise boligen riktig i dagens marked.

– Hvis ikke risikerer du at interessentene uteblir. Å lytte til meglernes råd er viktigere enn på lenge, både med tanke på prisforventninger og hvordan du klargjør boligen i forkant av fotografering og visning.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo