SPG kjøper seg inn i lagerbygg i Drammen – skal konverteres til bolig

Scandinavian Property Group blir deleier i en logistikkkeiendom på Gulskogen i Drammen. Dagens eier, Drammen Logistikk Invest, sier selskapet trengte en partner som kan boligutvikling.
SKAL BLI BOLIG: Nedre Eikervei 65 er i dag et lager, kjent som Otra-bygget. Leietageren skiftet i fjor navn fra Otra til Sonepar.. Nå har Knut Holte og SPG kjøpt seg inn i eiendommen. | Foto: Norkart og SPG
SKAL BLI BOLIG: Nedre Eikervei 65 er i dag et lager, kjent som Otra-bygget. Leietageren skiftet i fjor navn fra Otra til Sonepar.. Nå har Knut Holte og SPG kjøpt seg inn i eiendommen. | Foto: Norkart og SPG

Scandinavian Property Group (SPG) kjøper seg inn i selskapet som eier Nedre Eikervei 65 på Gulskogen i Drammen. Det melder selskapet i en pressemelding.

Eiendommen, som i dag er eid av Drammen Logistikk Invest, består av et logistikkbygg på cirka 16.500 kvadratmeter (BRA). Tomten er på cirka 23,2 mål.

– Vår eiendom er innlemmet i den pågående områdeplanen på Gulskogen, og Drammen kommune ønsker boligutvikling på vår eiendom. Som drammensere og lokale eiendomsutviklere var det nødvendig for oss å finne en partner, som kunne hjelpe oss å utvikle eiendommen i tråd med den utvikling kommunen ønsker, og se på en langsiktig utvikling av eiendommen. I og med at vårt hovedfokus er rettet mot næringseiendom, og det er derfor naturlig for oss å inngå et samarbeid med SPG, som allerede har to pågående boligprosjekter under utvikling i Drammen, sier Jon Einar Melbye på vegne av Drammen Logistikk Invest i pressemeldingen.

SPG har to pågående boligprosjekter pågående i Drammen, cirka 650 leiligheter på det gamle verftet til Drammen Slip & Verksted, samt et utviklingsprosjekt sammen med familien Halmrast på rundt 400-450 leiligheter midt på Gulskogen Stasjon.

– Vi registrerer at det er en levende debatt om vekst og boligutvikling i Drammen. Det synes vi er flott, og det er en av grunnene til at vi i SPG har definert Drammen som en by vi prioriterer. Vi er blitt godt mottatt og vil gjerne være med på å utvikle byen vi etter hvert er blitt godt kjent med videre. Vi ønsker å være i byen lenge, og Otra-bygget er en del av vår langsiktige plan, sier utviklingsdirektør Kim Alexander Larsen i SPG.

– Med vårt nye kjøp på Gulskogen har vi nå en tomtebank i Drammen på cirka 1600 leiligheter, sier Larsen.

Union Norsk Næringsmegling har vært rådgiver i transaksjonen, mens Selmer og Wiersholm har vært juridiske rådgivere for henholdsvis kjøper og selger.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo