Heimstaden joint venture henter inn 7 milliarder i frisk kapital

Et joint venture mellom Allianz Real Estate og Heimstaden Bostad gjennomfører emisjon for å nedbetale gjeld. Samtidig etableres et felles tysk selskap.
SATSER I TYSKLAND: Christian Fladeland er investeringsdirektør i Heimstaden. | Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier
SATSER I TYSKLAND: Christian Fladeland er investeringsdirektør i Heimstaden. | Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier

Allianz Real Estate, på vegne av Allianz-selskapene, og Heimstaden Bostad skyter inn 7000 millioner svenske millioner kroner i ny egenkapital i deres eksisterende svenske joint venture. Pengene skal brukes til å betale tilbake gjeld. 

Samtidig danner Allianz og Heimstaden Bostad et nytt joint venture som omfatter Allianz sin tyske boligeiendomsportefølje.

– Etter et vellykket samarbeid det første året i Sverige, er vi veldig glade for å utvide vårt samarbeid med Heimstaden Bostad til Tyskland. Med to erfarne, likesinnede partnere som jobber sammen, er vi godt posisjonert for å levere ESG-forbedringene som trengs for å oppfylle våre avkarboniseringsmål, sier Nicole Pötsch, leder for investeringer og strategisk utvikling for Nord- og Sentral-Europa i Allianz Real Estate, i en pressemelding.

– Styrker vårt tyske fotavtrykk

– Vi er glade for å slå oss sammen med Allianz, en partner som matcher våre ambisjoner og engasjement for ansvarlige og bærekraftige boliger, sier Christian Fladeland, Chief Investment Officer i Heimstaden.

– Sammen skaper vi en sterk stemme i boligeiendomssektoren, og vi ser frem til å samarbeide med Allianz Real Estate for å styrke vårt tyske fotavtrykk, og legge til nye, strategisk viktige lokasjoner til vår portefølje. Etter transaksjonen blir Allianz vår tredje største institusjonelle partner med mer enn 15 milliarder svenske kroner investert hos oss, sier han.

Emisjon i svensk joint venture

I desember 2022 vil Heimstaden Bostad og Allianz sitt joint venture, Heimstaden Eagle AB, utstede 7000 millioner svenske kroner i ny egenkapital for å tilbakebetale gjeld til Heimstaden Bostad, hvor Allianz vil bidra med 3938 millioner kroner og Heimstaden Bostad vil bidra med 3062 millioner svenske kroner.

Nytt tysk joint venture

Heimstaden Bostad og Allianz danner et nytt joint venture gjennom Heimstaden Bostads kontantinvestering på 2815 millioner svenske kroner i Allianz’ tyske boligeiendomsportefølje. 

Det nye fellesforetaket vil eie 38 eiendommer med 3135 boliger lokalisert i Düsseldorf, Stor-München, Köln, Bonn, Berlin og Stuttgart med en nåværende utleiegrad på 97 prosent. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo