Pilares håper å bygge 400 boliger i Ås

I en pressemelding fra Pilares Eiendom uttaler de at de satser på starte utviklingen av en helt ny bydel i Langbakken nord i Ås kommune, i 2024.
BOLIGER: Slik ser Dark Arkitekter for seg at framtiden blir i Langbakken i Ås kommune. | Foto: Dark Arkitekter
BOLIGER: Slik ser Dark Arkitekter for seg at framtiden blir i Langbakken i Ås kommune. | Foto: Dark Arkitekter

Planforslaget for prosjektet omfatter 400 boenheter, og er utviklet av Dark Arkitekter. Prosjektet er en oppfølging av områdereguleringen for Ås sentralområde, ifølge Pilares.

Forslaget ble førstegangsbehandlet i Ås kommune 9. november i år. Områdereguleringen legger opp til transformasjon av Langbakkens vestside, fra dagens industri- og lagervirksomhet, til ny boligbebyggelse.

I planforslaget fremgår det at Langbakken skal utvikles som et trygt og godt nabolag i tråd med kommunen sine overordnede ambisjoner og målsettinger. For å skape rammer for et fremtidsrettet og mangfoldig nabolag, har Pilares, i tett samarbeid med DARK Arkitekter, Signaturhagen og Ås kommune, hatt en løpende medvirkningsprosess med fokus på sosial bærekraft; godt bomiljø og møteplasser for alle både inne og ute.

— Det er viktig med forutsigbarhet for alle involverte i et utviklingsprosjekt, og for å få til dette har vi hatt en åpen og inviterende tilnærming til alle potensielle interessentgrupper. Langbakken skal transformeres til et yrende, bilfritt nabolag med gode møteplasser, lekeplasser og sosial infrastruktur og rekreasjonsområder tett på, sier Gaute Høyland i Pilares Eiendom.

Planforslaget foreslår et punkthus på 8 etasjer (felt BKB) inntrukket fra Langbakken. Punkthuset planlegges med fellesfunksjoner i første etasje, og skal fungere som en viktig markering av overgangen mellom idrettsområdet i øst, områdelekeplassen og grøntdraget langs jernbanen i vest.

Olav Thon Eiendomsselskap håper to grep kan redde Gunerius-utbyggingen

Entra får eksperthjelp for å dra omstridt høyhus i Oslo sentrum i land

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo