Samarbeider om flere store boligprosjekter

Selskapene Veslefrikk Eiendom og AEKO Eiendomsutvikling stifter nytt utviklingsselskap. Nå skal de realisere boliger til 1,25 milliarder på Kolbotn.
PARTNERE: Veslefrikk Eiendom ved Tom André Svenning-Gultvedt og Arne Erik Rønningen i AEKO inngår partnerskap, og skal etablere eiendomsverdier for 1,25 milliarder. | Foto: Veslefrikk/AEKO
PARTNERE: Veslefrikk Eiendom ved Tom André Svenning-Gultvedt og Arne Erik Rønningen i AEKO inngår partnerskap, og skal etablere eiendomsverdier for 1,25 milliarder. | Foto: Veslefrikk/AEKO

I en pressemelding mandag formiddag, melder Tom André Svenning-Gultvedt i Veslefrikk Eiendom og Arne Erik Rønningen i AEKO, at de stifter selskapet Veslefrikk Brothers. Målet er å etablere 17.500 kvadratmeter boligflate, fordelt på flere prosjekter.

På Kolbotn tar det nye selskapet mål av seg om å bygge 50 rekkehus og 30 leiligheter. På Kløfta planlegges det 80-90 rekkehus. Den samlede verdien skal være på 1,25 milliarder, melder de.

– Flere i Veslefrikk har lang erfaring med å utvikle eiendomsprosjekter i Kolbotn-området, og noen av oss har vokst opp her. Når denne partnerskapsmuligheten oppsto, var det derfor spesielt interessant for oss. De tre prosjektene er kommet langt i reguleringsprosessen, og AEKO har lagt et godt fundament for videre utvikling, sier administrerende direktør Tom André Svenning-Gultvedt i Veslefrikk Eiendom.

Malling-sjefen: Imponerende lav ledighet innen logistikk

AEKO har lokal forankring i Nordre Follo. Selskapet har røtter tilbake til 2009, og har spesialisert seg på rekkehus og leiligheter.

– Dette samarbeidet er et viktig steg videre i vår strategi om å bli en betydelig feltutbygger i Oslo-regionen. I Veslefrikk har vi funnet en partner som deler vår ambisjon om å utvikleprosjekter med kvalitet i alle ledd. Vi tror vi sammen kommer til å utvikle noen av de flotteste nye boligområdene for barnefamilier i Stor-Oslo de neste årene, sier styreleder Arne Erik Rønningen i AEKO Eiendomsutvikling.

Trond Petter Robertsen tar over lederskapet i Barlindhaug Eiendom

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

FØR OG ETTER: Prosjektet før og etter behandlingen av PBE som medførte en redusering i antall etasjer. Selv om etaten er fortsatt ikke tilfreds med det arkitektoniske uttrykket, har de gitt tommel opp. | Foto: Lillestrøm Arkitekter

Obos og Nordr får tommel opp av PBE på Løren

For abonnenter

FANT LOKALER TIL LULULEMON: Lars Simen Paulgaard fra Malling & Co. | Foto: Eiendomshuset Malling & co

Åpner ny flagship store på Karl Johan