Veslefrikk har kjøpt bolig- og hyttetomter for flere hundre millioner - spår rask oppgang

Administrerende direktør Tom André Svenning-Gultvedt spår positive tendenser i boligmarkedet i Oslo-regionen allerede til sommeren.
OPPTUR: Tom André Svenning-Gultvedt spår rask oppgang i boligmarkedet i Oslo. | Foto: Solon
OPPTUR: Tom André Svenning-Gultvedt spår rask oppgang i boligmarkedet i Oslo. | Foto: Solon

– Vi tror at boligmarkedet i Oslo og omegn vil vise positive tendenser igjen fra neste sommer, og at markedet er ordentlig friskmeldt fra 2024. Det er få igangsettelser av nyboliger samtidig som det er urbaniseringstrend og befolkningsvekst. Det blir en rekyl i dette boligmarkedet fra 2024, sier adm. direktør Tom André Svenning-Gultvedt til Finansavisen, fredag morgen.

Veslefrikk Eiendom ble etablert i februar i år av Petter Stordalen, Ketil Skorstad og Tom André Svenning. Senere har de invitert med flere partnere og investorer i boligprosjekter. Til sammen har selskapet nå en portefølje på 750 boliger og hytter.

Målet er å bygge noen hundre boliger i året, og selskapet skal ha kjøpt eiendom for 775 millioner kroner, skriver Finansavisen. Fallet i boligmarkedet blir ikke langvarig, skal vi tro Svenning-Gultvedt. Veien oppover blir heller ikke så langt.

– Med unntak av slutten av åttitallet har boligmarkedet typisk vært preget av negativitet i 6–8 måneder før det snur igjen, sier han.

Han legger til at det ikke er syv gode og syv magre år i dette markedet, men heller syv gode år, og syv dårlige måneder.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo