50 må gå fra Moelven som følge av kraftig brems i boligmarkedet

Moelven Byggmodul legger ned produksjonslinjen på Hjellum. – Vi har ikke klart å bygge opp en ordrehorisont som gjør det mulig å starte opp igjen produksjonslinjen, sier administrerende direktør Frode Henning Killi.
TRIST TOPPSJEF: Frode Henning Killi må gå til skrittet å nedbemanne med 50 ansatte. | Foto: Moelven Byggmodul
TRIST TOPPSJEF: Frode Henning Killi må gå til skrittet å nedbemanne med 50 ansatte. | Foto: Moelven Byggmodul

Moelven Byggmodul AS reduserer antall produksjonslinjer fra tre til to, og avvikler aktiviteten ved avdelingen på Hjellum. Det betyr at om lag 50 medarbeidere blir overtallige, fremgår det av en pressemelding.

– Dette er en trist dag for alle i Moelven Byggmodul, og ekstra tungt for de som vi ikke lenger har en arbeidsplass til. Vi har hatt permitteringer ved Hjellum siden midten av august, og har ikke klart å bygge opp en ordrehorisont som gjør det mulig å starte opp igjen produksjonslinjen ved Hjellum, sier administrerende direktør Frode Henning Killi i Moelven Byggmodul i pressemeldingen.

Om lag 50 medarbeidere blir rammet av avviklingen av produksjonslinjen. 

– Vi klarte å finne midlertidig arbeid til om lag 30 av de 80 som fikk varsel om permittering på sensommeren i fjor. Nå skal vi gjøre det vi kan for å se etter muligheter til videre arbeid i Moelven-konsernet, eller utenfor i samarbeid med NAV, sier Killi.

Han forklarer at årsaken til avviklingen er krevende marked, der økte kostnader i alle ledd har gitt en kraftig brems innen boligsegmentet.

Avviklingen av aktiviteten på Hjellum får ingen direkte konsekvenser for kundene.

–Ut ifra markedssituasjonen, og med det potensialet vi har på våre to eksisterende produksjonslinjer ved Moelven Byggmoduls fabrikk i Moelv, så skal vi klare å håndtere alle kundebehov fra Moelv, sier Killi.

Moelven Byggmodul leverer moduler til bygg- og anleggsbransjen, samt prosjektmarkedet. Prosjektmarkedet består blant annet av ulike leilighetsbygg, permanente eller midlertidige skoler, barnehager, hotell, flyktningeboliger, forsvarsbygg eller studentboliger.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo