Vedal vil bygge 250 boliger på Årvoll i Oslo: – Vil bidra til positiv stedsutvikling

En 30 mål stor tomt på Årvoll i Oslo har skapt mye engasjement og debatt gjennom årene. - Vi har lagt opp til svært moderat utnyttelse av tomten, sier Kjersti R. Haagaas, leder for bolig- og byutvikling i Vedal, som vil bygge 250 boliger i prosjektet.
VIL BYGGE PÅ ÅRVOLL: Kjersti R. Haagaas, leder for bolig- og byutvikling i Vedal, | Foto: Vedal
VIL BYGGE PÅ ÅRVOLL: Kjersti R. Haagaas, leder for bolig- og byutvikling i Vedal, | Foto: Vedal

Den 30 mål store tomten i Østreheimsveien 28A på Årvoll i Oslo har skapt mye engasjement og debatt gjennom årene, og store deler ligger i dag som et åpent sår i landskapet. Naboene har ifølge Vedal ergret seg over et farlig og lite innbydende steinbrudd med stengte byggegjerder over mange år.

– Vi har vært gjennom en lengre prosess hvor målet har vært å lytte til lokalmiljøet og skape et boligprosjekt som vil videreføre Årvoll som et fantastisk nærmiljø med naturen som nærmeste nabo. Vi er overbevist om at dette vil bidra til positiv stedsutvikling på Årvoll, sier Kjersti R. Haagaas, leder for bolig- og byutvikling i Vedal, i en pressemelding.

Tomten har ifølge meldingen noen unike kvaliteter som gjør den svært velegnet for boligutvikling. Arealet ligger høyt og fritt, med skianlegg og innfallsport til skogen helt inne på tunet.

SLIK KAN DET BLI: Ferdig utbygget kan tomten få rundt 250 nye boliger. | Foto: Vedal
SLIK KAN DET BLI: Ferdig utbygget kan tomten få rundt 250 nye boliger. | Foto: Vedal
Noe utbyggeren merket seg var at nærmiljøet ønsket seg gode møteplasser, og var opptatt av at overgangen fra boligområde til skog skulle være gradvis og naturlig.

– Et av grepene i det nye planforslaget er blant annet å bevare de delene av tomten som fortsatt har naturverdier igjen for å sikre variasjon i landskapet. Disse områdene er i dag ikke tilgjengelig for ferdsel og prosjektet bedrer på dette med gjennomgang, naturlek og opphold, sier Haagaas.

Sentralt i prosjektet planlegges i tillegg en offentlig plass med et grendehus for sosiale samlinger og aktiviteter for både beboere og naboer

Til sammen planlegges det for at Årvolltunet inneholder rundt 250 boenheter, og prosjektet vil i stor grad preges av større enheter og rause grøntarealer. En andel rekkehus vil i tillegg gi en god overgang fra småhusområdet og nabobebyggelsen.

– Vi har lagt opp til svært moderat utnyttelse av tomten, og mener dette vil være positivt av hensyn til både natur og nærmiljø. Nå ser vi frem til offentlig ettersyn og høring, der alle skal få muligheten til å komme med sine innspill, sier Haagaas.

ÅPENT SÅR: Nå ligger tomten ved skibakken brakk. | Foto: Vedal
ÅPENT SÅR: Nå ligger tomten ved skibakken brakk. | Foto: Vedal

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

BOOM: Ravn Steinsvåg leder Plot.ai, som nå har analysert utviklingen over en lengre tidsperiode av nyboligmarkedet i Norges største byer, og funnet at to av dem skiller seg vesentlig ut. – Prisveksten de siste fire årene har vært nær dobbelt så høy, sier Steinsvåg om den ene. | Photo: Plot.ai

Store forskjeller i de norske nyboligmarkedene

For abonnenter