Marcussen ønsker flere bofellesskap, selvbygging og byøkologiske prosjekter

– Dette er absolutt en oppfordring til store utbyggerne om å vurdere ulike bo-konsepter i sine prosjekter, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen.
ÅPNER FOR ALTERNATIVE BOFORMER: Byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen. | Foto: Hanna Johre / NTB
ÅPNER FOR ALTERNATIVE BOFORMER: Byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen. | Foto: Hanna Johre / NTB

– Vi ønsker oss et bredere mangfold i byutviklingen. Vi er opptatt av at Oslo skal ha varierte boligtyper og boformer for ulike livsfaser og ulike behov, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen i en pressemelding.

Byrådet ønsker flere alternative boformer inn i byutviklingen som for eksempel bofellesskap, boliger med fellesrom, generasjonsboliger, selvbygging og byøkologiske prosjekter. Alternative boformer handler ikke bare om nye måter å bo sammen på, men også om nye måter å bygge byen på. Tilretteleggingen for alternative boformer har til hensikt å bidra til et større mangfold i byen av både boligtilbud og boligaktører.

- Alternative boformer kan gjøre det billigere å komme inn på boligmarkedet, bidra til gode felleskap og blant annet motvirke ensomhet. Vi ønsker å legge til rette for at flere skal kunne komme inn på boligmarkedet og tilby en mer variert boligmiks. Det er viktig for en by som Oslo som har høye boligpriser, sier byråden.

Byrådet igangsetter nå en utredning for å se hvordan kommunen kan legge til rette for ulike alternative boformer. Blant annet vil det bli vurdert type bygg og eiendommer, salgsmodeller, eventuelt leiemodeller og hva som skal til for at ulike aktører som kommersielle utviklere, byggfellesskap, beboergrupper og selvbyggere kan realisere prosjekter med alternative boformer. Byrådet ønsker også å se om alternative boformer kan være en driver av utvikling i markedssvake områder.

– Dette er absolutt en oppfordring til store utbyggerne om å vurdere ulike bo-konsepter i sine prosjekter. Vi vil også at mindre aktører skal se muligheter i dette og at selvbyggingsprosjekter skal kunne realiseres. Samtidig skal vi i kommunen skal se hvordan vi kan legge best til rette for ulike boformer, sier Marcussen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo