Byrådet i Oslo vil bruke en kvart milliard på å rehabilitere tom boligblokk på Tøyen

Hagegata 30 på Tøyen har forfalt i en årrekke. Nå vil byrådet bruke 243 millioner kroner på å rehabilitere boligblokken med 48 leiligheter
HAR STÅTT TOM SIDEN 2014: Hagegata 30 skal gjennom rehabilitering. | Foto: Øystein Byberg
HAR STÅTT TOM SIDEN 2014: Hagegata 30 skal gjennom rehabilitering. | Foto: Øystein Byberg

Oslo kommunes leiligheter i Hagegata 30, midt på Tøyen torg, har stått tomme og forfalt i en årrekke. I revidert budsjett for 2023 foreslår byrådet å sikre gjennomføring av etablererboligprosjektet i boligblokken. 

– Jeg er svært glad for at vi snart skal kunne tilby leiligheter til en rimelig pris i Hagegata 30, sier byråd for byutvikling Arild Hermstad i en pressemelding.

Pprosjektet i Hagegata 30 omfatter 48 leiligheter og et fellesrom. 31 av boligene skal selges som etablererboliger og 17 av de største boligene skal brukes som kommunale boliger for barnefamilier. Byrådet foreslår en kostnadsramme på 243 millioner kroner til prosjektet.

– Gjennom etablererboligordningen tilbyr vi oslofolk en rimeligere inngangsbillett til boligmarkedet. Vi har nylig fått godkjent av ESA å kunne tilby rimelige boliger til 80 prosent av markedspris og nå sikrer vi at prosjektet får de midlene vi trenger til å gjennomføre ombygging og rehabilitering, sier Hermstad.

Det er allerede satt av 50 millioner til Hagegata 30 i år, og i revidert budsjett foreslår byrådet en kostnadsramme på totalt 243 millioner kroner for prosjektet.

– I år gjennomføres prosjektering og kontrahering, og selve ombyggingen starter neste år. Det skal gjøres et omfattende rehabiliteringsarbeid i blokka, og i 2026 kan beboerne flytte inn i nye og fine leiligheter, sier Hansen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo