AEKO har tomtebank på 1000 boliger – her skal de satse nå

Kolbotn-baserte AEKO satser stort på eiendomsutvikling på Østlandet. Nå peker selskapet på områdene hvor det skal satses fremover.
SATSER PÅ KNUTEPUNKT: Arne Erik Rønningen i AEKO | Foto: AEKO
SATSER PÅ KNUTEPUNKT: Arne Erik Rønningen i AEKO | Foto: AEKO

AEKO med hovedkontor på Trollåsen i Kolbotn satset det selskapet selv karakteriserer som «stort» i 2020, og endret strategien for å imøtekomme nasjonale ønsker om større boligprosjekter rundt kollektivknutepunkter. 

Tre år senere er involvert i flere store eiendomsutviklingsprosjekter på Østlandet.

AEKO-konsernet startet som lokal eplehageutbygger på Kolbotn, og har jobbet med eiendomsutvikling, entreprenørtjenester og boligutleie Oslo og Follo-regionen i over 10 år. Men i tråd med myndighetenes ønsker om knutepunktfortetting, endret de strategien til å rendyrke eiendomsutvikling med større leilighetsbygg og feltutbygging i strekningen Minnesund til Svinesund. 

I 2020 investerte SuperOffice-arving Une Joachim Amundsen 50 millioner i selskapet.

– Hensikten da Amundsen kom inn var at vi ønsket å endre strategien fra å utvikle små eplehageprosjekter med to-seks eneboliger til større feltutbygging. Det er også et ønske om knutepunktfortetting fra nasjonale myndigheter, og i de regionale areal- og transportplanene. Det betyr at vi nå målretter oss mot større prosjekter rundt kollektivknutepunktene, forklarer daglig leder i AEKO-gruppen, Arne Erik Rønningen, i en pressemelding.

På denne måten skal de imøtekomme det økende behovet for boliger i Oslo og omegn. 

Spisser strategien

Selskapet har nå en tomtebank på rundt 1000 boliger under regulering og utvikling og jobber kontinuerlig med å få inn flere prosjekter i porteføljen. 

– Allerede i fjor passerte vi målene for hvor vi skulle være i 2025, og vi har måttet revidere strategien som nå går mot 2028. Vi spisser oss mot eiendomsutvikling ved kollektivknutepunkter, og vi har ambisiøse mål, samtidig som vi hele tiden ser etter strategiske muligheter for videre vekst og samarbeid, sier Rønningen.

Gir full gass og bygger for fremtiden

Kapitalen fra Amundsen gjorde det mulig for AEKO å kjøpe og satse på større utviklingsprosjekter i flere områder på Østlandet. Nå retter de blikket mot østfoldbyene Moss, Sarpsborg, Fredrikstad og Askim i tillegg til de eksisterende kjerneområdene deres i Follo og på Romerike. 

– 2020-2021 brukte vi på å bygge portefølje, og i 2022 har vi startet å se resultatene av denne satsingen. Vi utvikler nå prosjektporteføljen videre for årene som kommer. Vi vil ha byggeklare prosjekter når markedet snur, og driver med regulering og rammesøknader. Vi liker å gi gass, og det ligger i AEKOs DNA å være fremoverlente, sier Rønningen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo