Betydelig svakere resultater fra Selvaag Bolig til tross for økte inntekter

– Lønnsomheten er fortsatt god, men den har falt på grunn av lavere marginer i prosjektene som ble overlevert, sier administrerende direktør Sverre Molvik i Selvaag Bolig. 
OPPLEVER TØFFERE TIDER: Administrerende direktør Sverre Molvik i Selvaag Bolig | Foto: Vidar Sandnes
OPPLEVER TØFFERE TIDER: Administrerende direktør Sverre Molvik i Selvaag Bolig | Foto: Vidar Sandnes

­ Omsetningen var høyere i første halvår 2023 enn i samme periode i fjor. Lønnsomheten er fortsatt god, men den har falt på grunn av lavere marginer i prosjektene som ble overlevert, sier administrerende direktør Sverre Molvik i Selvaag Bolig i en børsmelding.

Selvaag Bolig hadde driftsinntekter på 1571 millioner kroner i første halvår og justert EBITDA for perioden var 205 millioner kroner. Til sammenligning var tilsvarende tall for året før henholdsvis 1322 og 293 millioner kroner. Resultatet etter skatt endte på 117 millioner kroner, ned fra 214 millioner kroner i første halvår 2022.

– På bakgrunn av resultatene har styret besluttet å betale et utbytte på 1 krone per aksje for første halvår 2023. Dette er lavere enn for samme periode i fjor og reflekterer usikkerheten i markedet, sier Molvik.

I løpet av første halvår overleverte Selvaag Bolig 305 boliger og ved utgangen av andre kvartal hadde selskapet 1018 boliger netto under bygging med en samlet salgsverdi på 5,5 milliarder kroner. 68 prosent av disse var solgt ved utgangen av kvartalet.

– I første halvår overleverte vi om lag like mange boliger som i samme periode i fjor. Salget har vært tilfredsstillende til tross for utfordrende markedsforhold, men på grunn av høye byggekostnader har vi salgsstartet og igangsatt bygging av færre boliger enn vanlig. Vi har imidlertid planlagt flere nye salgs- og byggestarter i andre halvår, sier Molvik. 

I andre kvartal isolert sett lå driftsinntektene på 837 millioner kroner, sammenlignet med 966 millioner kroner året før. EBITDA endte på 66 millioner kroner, ned fra 206 millioner kroner, mens resultatet etter skatt ble 52 millioner kroner, sammenlignet med 177 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor. 

Her er rapporten og presentasjonen

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo