Boligprodusentene: Historisk svake tall for boligsalg og -bygging

Første halvår 2023 er det svakeste første halvår Boligprodusentene har målt på salg og igangsetting.
RAPPORTERER OM BOLIGKRISE: Administrerende direktør i Boligprodusentene, Lars Jacob Hiim. | Foto: Skjermdump fra webcast
RAPPORTERER OM BOLIGKRISE: Administrerende direktør i Boligprodusentene, Lars Jacob Hiim. | Foto: Skjermdump fra webcast

– Første halvår 2023 er det svakeste første halvår vi har målt på salg og igangsetting av nye boliger. Nå bygges det alt for få boliger, sier administrerende direktør i Boligprodusentene, Lars Jacob Hiim, i en pressemelding.

Det ble solgt 6945 nye boenheter i første halvår, som er 39 prosent under første halvår 2022. Salget per boligtype hittil i år viser at eneboliger er 32 prosent under, småhus er 24 prosent under og leiligheter er 46 prosent under samme periode i 2022. 

Det ble igangsatt 6138 boenheter i årets første seks måneder. Det er 43 prosent under første halvår 2022. Eneboliger er 22 prosent under fjoråret, småhus er 42 prosent under og leiligheter er 52 prosent under samme periode i 2022.

Ifølge Boligprodusentene er det årlige gjennomsnittlige boligbehovet på 29.384 boenheter.

«Krisen i boligforsyningen rammer førstegangskjøpere og alle som trenger bolig. Nå bygges kapasiteten i boligbransjen ned, og det vil ta lang tid å bygge den opp igjen. Vi er derfor bekymret for fremtidig boligforsyning og den norske boligmodellen», skriver Boligprodusentene.

Det er behov for tiltak for å unngå at boligkrisen biter seg fast og blir langvarig, mener organisasjonen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også