Urban Partners henter inn nye 3 milliarder til Nrep-fond

Fond som satser på logistikkfasiliteter, utleieboliger og omsorgsboliger i Norden er nå oppe i over 21 milliarder kroner, etter tilførsel av ny kapital. Og mer skal det bli senere i år.
HAR STOR PENGEBINGE: Jens Petter Hagen, norgessjef i Nrep, | Foto: NREP
HAR STOR PENGEBINGE: Jens Petter Hagen, norgessjef i Nrep, | Foto: NREP

Urban Partners henter ytterligere 263 millioner euro (3,0 milliarder kroner) og øker dermed fondet Nrep Income+ til 1,85 milliarder euro (21,4 milliarder kroner)

Nrep, Urban Partners eiendomsinvesteringsvirksomhet, skal investere den nyinnhentede kapitalen i core+- eiendommer på tvers av Norden, fremgår det av en pressemelding.

Nrep Income+ er et åpent fond med en langsiktig investeringsstrategi, hovedsakelig fokusert på moderne logistikkfasiliteter, utleieboliger og omsorgsboliger i Norden. 

– Godt posisjonert

– Med Nrep Income+ er vi godt posisjonert for å slå til på muligheter som oppstår på grunn av positive makroøkonomiske trender i Norden. Vi ser et stort potensial for å både dekarbonisere og reelt utgjøre en forskjell for folk gjennom vår investeringsstrategi og bærekraftsprofil, sier Jens Petter Hagen, norgessjef i Nrep, i meldingen.

«Som tidenes største nordiske Core Plus-fond, er Nrep Income+ godt rigget for å svare på muligheter i en region som, til tross for det raskt skiftende globale miljøet, drar nytte av underliggende trender som økende befolkningsvekst, urbanisering, BNP-vekst og en sterk offentlig sektor. Det gir investorer tilgang på en høykvalitets og diversifisert portefølje av eiendommer som gir en stabil inntjening», heter det.

Har kjøpt nærmere 100 eiendommer

Siden fondets oppstart i 2020 har Nrep gjort langsiktige investeringer i nærmere 100 eiendommer fordelt på 36 transaksjoner i Norden. 

Blant eiendommene er et logistikkbygg utenfor Oslo, hvor fondets bærekraftsprofil fører til at prosjektet når netto null operasjonelle klimagassutslipp.

Kapitalinnhentingen på 263 millioner euro ble støttet av globale institusjonelle investorer som består av pensjonsfond og forsikringsselskaper, hvorav en rekke rådgis av CBRE Investment Managements Indirect Private Real Estate Team. 

Ny runde mot slutten av året

Grunnet pågående interesse fra investorer, er det ifølge meldingen et mål om å åpne for en ny runde mot slutten av året. Lukkingen av Nrep Income+ kommer kort tid etter at Nrep nylig hentet inn 3,65 milliarder euro til fondet NSF V. Det betydelig overtegnede fondet hadde en samlet etterspørsel fra investorer på over 4,2 milliarder euro.

– Kapitalinnhentingen til Nrep Income+ sammen med den nylige lukkingen av NSF V gjør oss godt stilt til å gjøre ytterligere investeringer i det norske markedet, med ulik langsiktighet og risikoprofil, sier Hagen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo