Heimstaden Bostad får banklån på over 8 milliarder

Et banksyndikat låner ut penger til Heimstaden Bostad, som nå skal oppgradere sin portefølje i Tsjekkia.
FÅR MILLIARDLÅN: Heimstaden-sjef Helge Krogsbøl | Foto: Heimstaden
FÅR MILLIARDLÅN: Heimstaden-sjef Helge Krogsbøl | Foto: Heimstaden

– Vi har god tilgang til bankfinansiering, noe mange ikke tror på det når vi sier det, sa investeringsdirektør Christian Fladeland i Heimstaden på DNBs Eiendomsdag i forrige uke.

«Beviset» kom onsdag ettermiddag, da Heimstaden Bostad meldte at selskapet har sikret seg bankfinansiering på 700 millioner euro, tilsvarende 8050 millioner kroner, gjennom sine datterselskap i Tsjekkia; Heimstaden Czech og Heimstaden Czech Pilsen.

Det ble opplyst at kredittlinjen er gjennom et banksyndikat ledet av italienske UniCredi. Blant deltakerne i syndikatet finner vi en rekke banker, inkludert Den europeiske banken for gjenoppbygging og restrukturering (EBRD).

Lånet er gitt for å støtte grønne investeringer i Heimstadens leiligheter i Tsjekkia. Det kan dreie seg om isolasjon, varmepumper, jordvarme og fornybar energi.

– Vi er glade for å kunngjøre vårt samarbeid med EBRD, UniCredit og det tsjekkiske bankkonsortiet. Disse midlene styrker vår balanse, og vil forbedre bærekraften til vår portefølje i Tsjekkia. Heimstaden Bostad var det første store europeiske boligeiendomsselskapet som oppnådde validering fra Science Based Targets initiative (SBTi) for vårt klimakart og vår tsjekkiske portefølje har det høyeste potensialet for reduksjon av CO2-utslipp, sier Heimstaden-sjef Helge Krogsbøl i børsmeldingen.

Heimstaden Bostad oppgir på sin hjemmeside at selskapet har 42.593 boliger i Tsjekkia, verdsatt til 26 milliarder svenske kroner. Selskapet gikk inn i det tsjekkiske markedet i 2020.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo