Norske Nordr med storoppkjøp i Sverige – kjøper Folkhem fra Rikshem

Selskapet med Fredensborg og Norwegian Property som største eiere kjøper alle aksjene i Folkhem. Planen er å ekspandere både i Sverige og i Norge.
HANDLER I SVERIGE: Ivar Tollefsen, John Fredriksen, Lars Even Moe og Biljana Pehrsson.
HANDLER I SVERIGE: Ivar Tollefsen, John Fredriksen, Lars Even Moe og Biljana Pehrsson.

Boligutvikleren Nordr tar et stort skritt mot å bli ledende også innen bærekraftig utvikling av flerfamiliehus i tre ved å kjøpe alle aksjene i Folkhem, opplyser selskapet i en pressemelding torsdag morgen.

Nordr eies av Ivar Tollefsen-dominerte Fredensborg og John Fredriksens Norwegian Prroperty, som sitter på 425,5 prosent av selskapet hver, mens Union Real Estate er tredje største aksjonær med de resterende 15 prosentene.

Ambisjonen er å styrke Folkhems tilstedeværelse på Nordrs hovedmarkeder i Sverige og Norge; Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen.

Folkhem har i over et tiår besluttet å kun bygge i tre - noe som ifølge meldingen har vist seg å være vellykket. 

– Folkhem har en stor potensial, og vi ønsker å ekspandere geografisk i Sverige og Norge med bærekraftig utvikling av flerfamiliehus i tre, sier Biljana Pehrsson, administrerende direktør for Nordr Sverige.

Ifølge meldingen er målet er å bevare og styrke Folkhems unike identitet, som gjenspeiles i grundig arkitektur, fokus på håndverkskunst og sterk innovasjonsånd. 

– Vi ser en interesse for store trehusprosjekter i alle nordiske storbyer. Jeg ser frem til økt satsing på trehus sammen med Nordr, for å oppnå innovasjon og spesialkunnskap, samt muligheter for gode samarbeid i prosjekter, sier Anna Ervast Öberg, operativ leder i Folkhem, i meldingen.

Nordr og Rikshem har eid Folkhem sammen siden 2017, etter at det tidligere Veidekke Bostad kjøpte halvparten av aksjene i joint venture-selskapet Boostad Bostad.

Transaksjonen vil bli vurdert av Konkurrensverket, som forventes å gi beskjed i løpet av oktober måned.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo