Bo Coliving har kjøpt Steinan Studentby i Trondheim fra Fredensborg-selskap

Selskapet har kjøpt studentbyen bestående av 102 leiligheter. Gründer og administrerende direktør i Bo Coliving, Johan Rasting, sier han forventer å kunne annonsere flere kjøp i tiden som kommer.
KJØPER STEINAN STUDENTBY: Gründer og administrerende direktør i Bo Coliving, Johan Rasting, forventer å kunne annonsere flere kjøp i tiden som kommer. | Foto: Linda Varpe
KJØPER STEINAN STUDENTBY: Gründer og administrerende direktør i Bo Coliving, Johan Rasting, forventer å kunne annonsere flere kjøp i tiden som kommer. | Foto: Linda Varpe

Bo Coliving har kjøpt Steinan Studentby i Trondheim. Studentbyen har 218 sengeplasser fordelt på 102 leiligheter, og Arctic Securities har bidratt som finansiell rådgiver i transaksjonen, opplyser Bo Coliving i en pressemelding.

Tidligere i år kjøpte Heitman cirka 95 prosent av Bo Coliving, og Steinan Studentby er den første eiendomsanskaffelsen selskapet gjør etter de nye eierne er på plass. Gründer og administrerende direktør i Bo Coliving, Johan Rasting, sier i pressemeldingen at han forventer å kunne annonsere flere kjøp i tiden som kommer.

– Hvem har dere kjøpt av?

– Vi kjøper Steinan B7 AS, som er eiere av de gamle teglsteinsbyggene til studentskipnaden, sier Rasting til EiendomsWatch.

Selskapet er skilt ut av Steinan Holding, som er deleid 50/50 av Fredensborg Bolig og Bolig Norge. I sistnevnte er svenske Balder majoritetseier.

Rasting ønsker ikke å kommentere salgssummen, men sier at selskapet skal pusse opp alle leilighetene innvendig og møblere, «så det blir et om mulig enda bedre produkt enn det har vært til nå».

Ambisiøse planer

Tidligere i oktober uttalte Rasting til Finansavisen at Bo Coliving i tredje kvartal har fått budaksept på eiendom for godt over 500 millioner kroner i flere norske byer, og at selskapet regner med å kjøpe eiendommer for minst en milliard kroner innen årets slutt.

– Det kan fort bli vesentlig mer enn en milliard også. En rekke kjøp er nært forestående, sa han.

– Vår ambisjon har hele veien vært å være en profesjonell tilbyder av gode hjem til studenter over hele landet, og med Steinan Studentby som en del av Bo Coliving-plattformen er vi enda nærmere ambisjonen om 10.000 studentboliger over hele landet innen 2026, sier Rasting.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKAL PUSSE OPP: Leilighetene i studentbyen skal pusses opp, opplyser Rasting til EiendomsWatch. | Foto: Bo Coliving
SKAL PUSSE OPP: Leilighetene i studentbyen skal pusses opp, opplyser Rasting til EiendomsWatch. | Foto: Bo Coliving

Heitman

– Heitman, med sin erfaring og tilgang på kapital, bidrar til å styrke og videreutvikle selskapet og plattformen, og tilby studentboliger av høy standard, sier Rasting.

Caleb Mercer er Managing Director for europeiske eiendomsinvesteringer i Heitman, og også han indikerer flere kjøp på horisonten.

– Slik vi ser det er Europa et svært attraktivt marked for investeringer i studentboliger. Driverne for etterspørsel i markedet, kombinert med dybden av vår erfaring, mener vi er et solid utgangspunkt for videre vekst i porteføljen i Bo Coliving, sier han og fortsetter:

– Da vi kjøpte Bo Coliving i mars var fokuset vårt på å utvikle en høykvalitets studentboligplattform i et svært fragmentert marked, og på denne måten dekke et behov for både studenter og studiesteder. Dagens kunngjøring om kjøpet av Steinan Studentby er et steg videre i denne retningen, og vi ser frem til den videre utviklingen.

Rettelse: EiendomsWatch fikk først opplyst at Bo Coliving kjøpte studentbyen av Bolig Norge, «et selskap hvor Fredensborg er deleier». Det stemmer ikke. Selskapet Steinan B7 AS, som Bo Coliving nå har kjøpt, er skilt ut av selskapet Steinan Holding, der Fredensborg bolig er medeier. Fredensborg bolig har altså ikke eierskap i Bolig Norge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo