Bo Coliving med innlandssatsing – kjøper 101 leiligheter på Gjøvik

Handleglade Bo Coliving kjøper to eiendommer av investor Kai Mikaelsen, og sparker i gang en satsing i Innlandet.
SATSER: Bo Coliving etablerer nå Bo Coliving Innlandet i forbindelse med kjøpet av eiendommene Studinen og Strandgata 28A på Gjøvik. | Foto: Bo Coliving og Linda Varpe
SATSER: Bo Coliving etablerer nå Bo Coliving Innlandet i forbindelse med kjøpet av eiendommene Studinen og Strandgata 28A på Gjøvik. | Foto: Bo Coliving og Linda Varpe

Med kjøpet av Studinen og Strandgata 28A blir nå 101 leiligheter på Gjøvik en del av Bo Colivings portefølje. Det kommer fram i en pressemelding.

Dette er selskapets første eiendommer i regionen, og med etableringen av Bo Coliving Innlandet er gründer og CEO Johan Rasting klar på at selskapet har ambisjoner om å satse på Gjøvik og omegn.

– Vi skal tilby gode hjem til studentene i regionen, og bidra til et mer forutsigbart og oversiktlig leiemarked for alle de studentene som må ut på det private markedet, sier han.

Dette er det andre eiendomskjøpet Bo Coliving kunngjør denne uken etter at det mandag ble kjent at selskapet kjøper Steinan Studentby i Trondheim

Til sammen eier og drifter Bo Coliving nå om lag 1800 rom fordelt på rundt 56 eiendommer i 14 byer. Størrelsen på transaksjonen er ikke kjent. CBRE har vært selgers rådgiver i transaksjonen. Juridisk rådgiver for selger var Alver Advokatfirma. CBRE bisto Taurito Hotels i salget av Studinen, samt Taurito Hotels og BMZ Eiendom i salget av Strandgata 28A.

Etablerer Bo Coliving Innlandet

I takt med økt satsing på studieplasser ved NTNU Gjøvik legger ikke Rasting skjul på at det er en utvikling Bo Coliving kan tenke seg å følge med på.

– Gjøvik er en attraktiv by for oss i utgangspunktet, og når regjeringen har vært klar på at de vil satse på studieplasser ved NTNU Gjøvik, så ønsker vi å satse på flere boliger skreddersydd for studenter og coliving her, sier Rasting.

Med kjøpet av eiendommene på Gjøvik er også Bo Coliving Innlandet etablert, og som navnet tilsier er selskapet klare for å ekspandere videre i regionen.

– Vår ambisjon er å tilby 10.000 studentboliger over hele landet innen 2026, og flere enn 101 av dem skal være i Innlandet.

I dialog med flere aktører

Tidligere i oktober uttalte Rasting til Finansavisen at Bo Coliving i tredje kvartal har fått budaksept på eiendom for godt over 500 millioner kroner i flere norske byer, og at selskapet regner med å kjøpe eiendommer for minst en milliard kroner innen årets slutt.

– Jeg kan ikke si noe konkret nå, men vi er i dialog med flere aktører både på Gjøvik og ved andre studiesteder i Innlandet om mulige kjøp. Det eneste som er sikkert er at de to eiendommene vi nå har kjøpt ikke blir våre eneste i Innlandet, sier Rasting.

Det er eiendomsinvestor Kai Mikaelsen fra Gjøvik som er selger via selskapet Taurito Hotels. Han har bestemt seg for å flytte til Sveits og selger seg ned i Gjøvik. Salget skjedde rett før avreise. 

– Det er det største enkeltsalget av leiligheter jeg har gjort på Gjøvik. Studinen er vi kjempestolt av som vi bygde med Syljuåsen. Der bygde vi Norges flotteste studentboliger, sier Mikaelsen til Oppland Arbeiderblad

Totalrehabiliterer bygg

Studinen er et miljøeffektivt og grønt bygg som var ferdigstilt i 2021 og er allerede fullt utleid. Strandgata 28A skal totalrehabiliteres, og Rasting anslår at bygget er innflyttingsklart til studiestart neste år.

– Selv om studietiden er midlertidig fortjener studentene et godt hjem, og Studinen holder en standard vi er ekstra stolt av å ha i vår portefølje. Nå ser vi frem til å ønske beboerne der velkommen som leietakere hos oss, og ikke minst til å rehabilitere Strandgata 28A til å bli et godt sted å bo for studentene på Gjøvik i årene som kommer, forteller Rasting.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo