OSU trosser et krevende boligmarked: solgt 55/78 leiligheter i Oslo på to uker

På to uker har Oslo S Utvikling solgt 70 prosent av det første salgstrinnet i Mariakvartalet. – Jeg innrømmer at vi var spente før salgsstart, sier administrerende direktør Lars Holm.
SUKSESS: Oslo S Utvikling trosset boligmarkedet og la ut 78 leiligheter i Bjørvika for salg. På to uker har selskapet solgt 70 prosent av dem. Avbildet: administrerende direktør Lars Holm i OSU. | Foto: Katrine Lunke
SUKSESS: Oslo S Utvikling trosset boligmarkedet og la ut 78 leiligheter i Bjørvika for salg. På to uker har selskapet solgt 70 prosent av dem. Avbildet: administrerende direktør Lars Holm i OSU. | Foto: Katrine Lunke

– Vi får nå igjen bekreftet at interessen for Bjørvika er i en særstilling i boligmarkedet. Vår visjon er at Bjørvika skal bli Norges mest attraktive bolig- og næringsområde, og denne salgssuksessen er en ny bekreftelse på akkurat det, sier Lars Holm, administrerende direktør i Oslo S Utvikling, i en pressemelding.

Tidligere i oktober skrev EiendomsWatch om at de 78 leilighetene i Bjørvika ble lagt ut for salg, og at Vannkunsten Syd midlertidig ble tatt av markedet «for å fokusere på salget av boligene i Mariakvartalet».

Til nå har det altså kommet inn 63 bud på 55 solgte leiligheter i Mariakvartalet. Til tross for et krevende boligmarked – særlig for nye boliger som ikke er ferdigstilt, er dermed er rett over 70 prosent av leilighetene blitt solgt på to uker.

– Jeg innrømmer at vi var spente før salgsstart, men vi er samtidig trygge på at etterspørselen etter kvalitet i et attraktivt område er høy, selv i et krevende marked. Det er også svært positivt å se at vi har solgt jevnt i alle kategorier av leiligheter. Nå planlegger vi neste salgstrinn, som kan bli allerede før jul, sier Holm.

De 78 leilighetene i første salgstrinn i Mariakvartalet er på mellom 40 og 119 kvadratmeter, med priser fra 5,65 til 30,75 millioner kroner.

– Denne salgssuksessen gjør at vi nå er i rute med prosjektet. Allerede neste uke støper vi bunnplata, og begynner arbeidet på kjelleren. Vi er godt i gang med et veldig bra samarbeid med Veidekke, som er entreprenør for Mariakvartalet. Sammen skal vi sørge for at prosjektet får en høy kvalitet i alle ledd, sier Jostein Ådalen, prosjektsjef i OSU.

Etter planen skal Mariakvartalet stå ferdig andre halvår 2026, fremgår det i pressemeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo