Fundingpartner: – Markedet for utviklingstomter er hardt rammet

Utfordringene i nyboligmarkedet slår hardt inn i markedet for utviklingstomter, mener Jørund Gjesvik, daglig leder for Fundingpartner.
FUNDINGPARTNER-LEDELSEN: Geir Atle Bore (CEO og grunnlegger) og Jørund Gjesvik (managing director Norge) | Foto: Fundingpartner. Collage: EiendomsWatch
FUNDINGPARTNER-LEDELSEN: Geir Atle Bore (CEO og grunnlegger) og Jørund Gjesvik (managing director Norge) | Foto: Fundingpartner. Collage: EiendomsWatch

Troll Utvikling har siden våren 2022 forsøkt å selge to boligtomter på Guriskogen i Larvik, uten hell, skriver E24. Håpet var at en boligutvikler skulle kjøpe dem. Prisen er kuttet fra 13,5 til 8,9 millioner kroner. Selskapet sliter med å betjene sitt folkefinansierte lån på i overkant av syv millioner kroner.

Petter Larsen, daglig leder i Troll Utvikling, sier til avisen at det er krevende å skulle selge i dagens marked.

– Det er et lite paradoks, for de som har midler til å investere i en tomtebank nå, kommer til å tjene gode penger når markedet snur igjen, mener han.

Jørund Gjesvik, daglig leder for Fundingpartner i Norge, ønsker ikke å svare på spørsmål om Troll Utviklings prosjekt, men sier følgende:

– Generelt er markedet for utviklingstomter hardt rammet av utfordringene i nyboligmarkedet. Det er dette prosjektet et eksempel på.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo