AF Gruppen og USBL kjøper 2,2 mål tomt sentralt i Oslo for 240 millioner

Tomten Ullevålsveien 114 i Oslo kommune er solgt til AF Gruppen og USBL. – Vårt mål er å skape et fremtidsrettet og attraktivt boligprosjekt, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.
BETALER 240 MILLIONER FOR TOMT: Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen. | Foto: AF Gruppen
BETALER 240 MILLIONER FOR TOMT: Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen. | Foto: AF Gruppen

AF Gruppen og USBL har ifølge en børsmelding inngått avtale om kjøp av tomten Ullevålsveien 114 i Oslo kommune. Selger er Fortuna Estate og tomten skal eies 50 prosent av AF Gruppen og 50 prosent av USBL. 

Ullevålsveien 114 er en tomt på 2212 kvadratmeter og har rammetillatelse for oppføring av totalt 7087 kvadratmeter (BRA) bolig og 662 kvadratmeter (BRA) næring.. Tomten ligger mellom Fagerborg skole og Vestre Aker kirke, med kort vei til Majorstuen og Ullevål sykehus.

Kjøpesum for tomten er 240 millioner kroner eksklusive dokumentavgift som utbetales ved estimert overtakelse 15. desember 2023.

– Vi ser frem til å videreutvikle og gjennomføre prosjektet sammen med vår partner. Ullevålsveien 114 er i dag en ubebygd tomt på en sentral og attraktiv beliggenhet i Oslo. Vårt mål er å skape et fremtidsrettet og attraktivt boligprosjekt som vil komplettere bybildet og løfte Fagerborg som et godt boligområde, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen, i børsmeldingen.

75-80 boliger

Prosjektet som planlegges vil bestå av 75-80 boliger, samt service- og næringslokaler på bakkeplan. De to eierne har begge lang erfaring med utvikling og gjennomføring av boligprosjekter og alt ligger til rette for et sterkt samarbeid, heter det i en pressemelding.

Tidligere eier lanserte boligene for salg i 2020, men trakk senere disse fra markedet. Det har pågått forberedende grunnarbeider i en periode i vår og sommer 2023, fremgår det av pressemeldingen.

– Tomten har en lang historikk. Vi skal nå gå gjennom arbeidet som er gjort, og gjøre det vi mener er riktig for å sikre en bygnings- og boligutforming som etterspørres av markedet og sikrer gjennomføring. Målsetningen er å lansere prosjektet i løpet av 2024, sier porteføljedirektør Espen Friis Jørgensen i AF Eiendom.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GÅR SAMMEN OM PROSJEKT: Vera Houck fra Boligbyggelaget USBLl (t.v.) og Espen Friis Jørgensen fra AF Eiendom. | Foto: AF Gruppen
GÅR SAMMEN OM PROSJEKT: Vera Houck fra Boligbyggelaget USBLl (t.v.) og Espen Friis Jørgensen fra AF Eiendom. | Foto: AF Gruppen
– AF Eiendom er en samarbeidspartner vi har god erfaring med fra tidligere. Vi gleder oss til å sammen skape et godt prosjekt på denne flotte og sentrale tomten i hovedstaden, som medlemmene våre selvsagt får forkjøpsrett på, sier Vera Houck, direktør for bolig- og prosjektutvikling i Boligbyggelaget USBL.

– Attraktiv beliggenhet

Ullevålsveien 114 ligger i bydel St. Hanshaugen, et område av Oslo som over tid har hatt lavt tilskudd av nybygde boliger.

– Dagens marked er utfordrende, men vi har et langsiktig perspektiv, og en så attraktiv beliggenhet har vi stor tro på. Det er et underliggende boligbehov i denne delen av Oslo, og vi gleder oss til å skape rammene for gode liv sammen med en solid partner, sier Groth.

Newsec var selgers rådgiver i forbindelse med transaksjonen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo