Eiendom Norge: God aktivitet, men lavere boligpriser

– Bruktboligmarkedet er velfungerende, til tross for den svake prisutviklingen siden august og lavere realboligpriser, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.
Foto: Johannes Enli Kalleberg
Foto: Johannes Enli Kalleberg

Boligprisene sank med 1,3 prosent i november 2023. Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene med 0,1 prosent. Det viser ferske tall fra Eiendom Norge.

Så langt i 2023 har boligprisene i Norge steget med 1,3 prosent.

– I likhet med de siste månedene dras sesongjusteringen fortsatt opp av den spesielt svake utviklingen høsten 2022. Ser vi på november flere år tilbake er utviklingen svak tross den lille oppgangen, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

– Det er solgt noe færre boliger enn i november i fjor, men totalt sett i 2023 ligger vi nesten på samme nivå som i fjor. Bruktboligmarkedet er velfungerende, til tross for den svake prisutviklingen siden august og lavere realboligpriser, sier Lauridsen.

Eiendom Norge venter også en svak utvikling i boligprisene i desember, men mener det store spørsmålet er hvordan januar 2024 vil bli. 

–Januar er som kjent måneden med størst prisvekst i løpet av et år. Avlyser Norges Bank renteøkningen i desember og finansminister Trygve Magnus Slagsvold Vedum (Sp) tar grep om utlånsforskriften så vil neste år kunne bli bedre for boligmarkedet og nyboligmarkedet enn det ser ut nå, sier Lauridsen.

I november ble det solgt 6683 boliger i Norge, noe som er 8,7 prosent færre enn tilsvarende måned i 2022. Så langt i år er det solgt 87.714 boliger i Norge, noe som er 0,8 prosent færre enn i samme periode i 2022.

I november ble det lagt ut 6.164 boliger for salg i Norge, noe som er 16,8 prosent færre enn i samme måned i 2022. Så langt i år er det lagt ut 100.424 boliger for salg i Norge, noe som er 0,9 prosent flere enn i samme periode i 2022.

– Aktiviteten i bruktboligmarkedet er stabil, tross skiftet i prisutviklingen de siste tre månedene. Antall usolgte har også falt markant gjennom måneden, sier Lauridsen.

Det tok i gjennomsnitt 49 dager å selge en bolig i november opp fra 41 dager i oktober. Kortest salgstid hadde Stavanger med omegn med 30 dager. Lengst salgstid hadde Hamar med Stange med 96 dager.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo