SPG ett skritt nærmere mål på Hamar

– Jernbanebrygga har en av de beste beliggenhetene i Hamar, sier Kim Alexander Larsen i Scandinavian Property Group, som nå har fått grønt lys fra formannskapet i byen.
FREMTIDENS HAMAR: Scandinavian Property Groups planer for Jernbanebrygga. | Foto: SPG
FREMTIDENS HAMAR: Scandinavian Property Groups planer for Jernbanebrygga. | Foto: SPG

Siste brikke er på plass i byutviklingen langs Mjøsa på Hamar, rapporterer Scandinavian Property Group (SPG).

Selskapet inngikk sommeren 2022 et samarbeid med Vold Eiendommer om å utvikle Brygga 18, en uregulert tomt på rundt fire mål med direkte ankomst til Mjøsa. Tre måneder senere kjøpte SPG/Vold Brygga 20 fra Tema Eiendom for å kunne utvikle hele området som en helhet. 

Detaljregulering ble førstegangsbehandlet 13. desember og enstemmig vedtatt av formannskapet i Hamar kommune. Nå er siste brikke snart på plass for å sikre en sammenhengende Mjøsfront fra Domkirkeodden til Espern, heter det.

– Prosessen med Hamar kommune har nok en gang vært strålende og vi opplever en proaktiv og kompetent kommune som ønsker utvikling og fremgang. Vi har helt frem til behandling hatt god dialog og funnet gode løsninger langs veien» sier Kim Alexander Larsen, utviklingsansvarlig og partner i SPG, i meldingen.

Han opplyser at det på Jernbanebrygga reguleres inn 200-220 leiligheter og at det legges til rette for ett nytt hotell på om lag 230 rom med nærhet til sentrum og jernbanestasjonen. 

– Jernbanebrygga har en av de beste beliggenhetene i Hamar, og leilighetene vil få en fantastisk utsikt utover Mjøsa samtidig som god tilknytning til sentrum og togstasjon. Med nytt dobbeltspor og cirka 50 minutter til Oslo vil prosjektet få unike kvaliteter som vi håper boligkjøpere vil sette pris på, sier Larsen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo