Stove Lorentzen vil speede opp reguleringstakten i Oslo

Bystyret i Oslo vedtok i 2023 reguleringsplaner for 1964 boligenheter. Målet er 3000 i året, opplyser byråd James Stove Lorentzen. PBE-sjefen mener det blir opp til bransjen å få satt spaden i jorden.
ØNSKER 3000 NYE BOLIGER I ÅRET: Byråd for byutvikling James Stove Lorentzen. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch
ØNSKER 3000 NYE BOLIGER I ÅRET: Byråd for byutvikling James Stove Lorentzen. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Oslo kommunes boligtall for 2023 viser at det er en viss aktivitet i boligbyggemarkedet til tross for vanskelige tider. Byrådet er opptatt av å holde boligbyggingen i gang, fremgår det av en pressemelding fra kommunen.

Oslo bystyre har vedtatt reguleringsplaner for 1964 boligenheter i 2023. Dette er 855 flere boligenheter enn året før.

– Da vi overtok i oktober, lå det flere reguleringsplaner for bolig nesten klare. Vi prioriterer å få disse sakene igjennom i bystyret, slik at tallet for regulerte boliger holdes oppe, sier byråd for byutvikling James Stove Lorentzen.

Han sier at byrådets mål er at kommunen skal vedta 3000 regulerte boligenheter pr år.

– Slik legger vi til rette for en god boligforsyning, sier byråden.

Byrådet mener at fortgang i bygging av flere boliger er det viktigste tiltaket for å dempe prisveksten og sikre at flere kan eie egen bolig.

I 2023 godkjente Plan- og bygningsetaten rammetillatelser for 3021 boliger, det ble gitt igangsettingstillatelser for 2575 boliger og 3190 boliger ble tatt i bruk i året som gikk. Det ble gitt igangsettingstillatelser for 689 flere boliger enn året før.

– Jeg er glad for at vi ser en viss aktivitet i markedet selv om det er vanskelige tider for mange. Det at så mange søkte om igangsettingstillatelse gir god grunn til optimisme, sier Stove Lorentzen.

– Jeg er godt fornøyd med at forbedringsarbeidet Plan- og bygningsetaten nå gjennomfører bidrar til økt boligbygging i Oslo. Nå blir det opp til bransjen å få satt spaden i jorden, slik at Oslo får bygget alle boligene som det er gitt tillatelse til, sier Siri Gauthun Kielland, etatsdirektør i Plan- og bygningsetaten, i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo