Drømmehytta konkurs – flere kan komme: – Markedet ser ikke bra ut. Det er rett og slett brutalt

Olaf Olstad, generalsekretær i Norske Hytteprodusenters Forening, sier det er trist at Drømmehytta er konkurs. Han frykter at flere selskaper vil gå over ende.
DRØMMER BLE KNUST: Drømmehytta har meldt oppbud. | Foto: Drømmehytta
DRØMMER BLE KNUST: Drømmehytta har meldt oppbud. | Foto: Drømmehytta

Drømmehytta og datterselskapet Drømmehytta Prosjekt meldte oppbud i forrige uke, melder DN.

Selskapet som er eid av daglig leder Lars Johan Teien, styreleder Fredrik Aas og Arild Borge har siden etableringen i 2006 ført opp og solgt over 130 hytter på Vegglifjell i Buskerud.

– Et totalt sviktende marked for salg av fritidsboliger har sørget for sviktende ordreinngang over tid, skriver Borge i en tekstmelding til avisen.

Han peker på flere årsaker til at styret har vært nødt til å begjære oppbud. Det pekes på at renter på aktiva, som tomter og usolgte hytter, alene ble en stor kostnadsøkning for selskapet. Dette kombinert med store økninger i alle former for utgifter, umuliggjorde videre drift, opplyser han.

Drømmehytta har ifølge kjennelsen en gjeld på 64 millioner kroner og verdier for anslagsvis 30–50 millioner kroner, mens Drømmehytta Prosjekt har ti millioner kroner i gjeld og verdier for én-to millioner kroner.

– Det er trist at en proff aktør som Drømmehytta må melde oppbud. Det vil komme flere, uten at jeg kan si noe konkret. Markedet ser ikke bra ut. Det er rett og slett brutalt, sier Olaf Olstad, generalsekretær i Norske Hytteprodusenters Forening.

Også Skue Bygg, Buen Fritidsbygg og Kvitfjell Alpingrend er aktører i hyttemarkedet som har gått konkurs i løpet av de siste månedene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo